4 en 5 Mei Thuis - 75 jaar Vrijheid

Op 4 mei herdenken we het einde van de Tweede Wereldoorlog, dit jaar 75 jaar geleden. Een dag later vieren we dat we in vrijheid kunnen leven. Bekijk onze tips hoe je kunt herdenken en Bevrijdingsdag thuis kunt vieren.

75 jaar Vrijheid

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei had dit hele jaar een speciaal programma gemaakt in het kader van 75 jaar Vrijheid. Dat begon in januari met het stilstaan bij Holocaustslachtoffers. Hiervoor is een tijdelijk lichtmonument ontworpen door kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde: Levenslicht.

Verder zou er de Maand van de vrijheid zijn, waarbij in elke provincie een Vrijheid-express zou rijden, ..

Online Escape Room - De Verloren Herinnering

Een aantal escape rooms hebben de handen ineen geslagen in het begin van de coronatijd en deze online Escape Room ontwikkeld, met als thema 75 jaar bevrijding.

In 'De Verloren Herinnering' word je meegenomen in een verhaal van een geallieerde Canadese piloot. Het spel biedt een meeslepend liefdesverhaal en heel wat gevarieerde puzzels.

75 Verhalen

In het kader van 75 jaar Vrijheid zijn er vele verhalen verzameld om te herdenken en te vieren. Zo kun je op de website vrijheid.nl 75 uiteenlopende verhalen lezen. Het verhaal van een ongeboren kind t/m de ervaringen van een persoon van 75 jaar. Over wat vrijheid betekent met een link naar het verleden van ouders, opa's en oma's .

Ook zijn er allemaal regionale ..

Upbeatles Livestream Bevrijdingsdag Quiz

De quizmasters van Upbeatles hebben in deze coronatijd mensen al vele malen leuke avonden bezorgd met hun Livestream Quizes. En deze keer is er een speciale variant over Bevrijdingsdag; de Upbeatles Livestream Bevrijdingsdag Quiz.

Royal Delft onthult bord 75 jaar vrijheid

Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid brengt Royal Delft een
nieuw herinneringsbord uit. Het nieuwste herinneringsbord ’75 jaar vrijheid’ past in de jarenlange traditie van het bedrijf om bij gebeurtenissen van landsbelang een bord uit te brengen.

De decoratie voor dit nieuwe bord is geïnspireerd op het ..

Verrassend er op uit .. »