Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Museum Arnhem

Agenda |
Museum Arnhem in Arnhem, Gelderland bewaar
Museum Arnhem heropent op 13 mei 2022 na een grote renovatie en uitbreiding.

In het Museum voor Moderne Kunst kun je uiteenlopende vormen van kunst zien. Een Nederlandse collectie sieraden, hedendaagse feministische kunst, kunst uit realistische stromingen uit de 20ste eeuw en meer. Het laten zien van vormen van realisme staat in dit museum centraal.

Bekende namen zijn Carel Willink, Pyke Koch, Jan Mankes, Klaas Gubbels en Marlene Dumas. Daarnaast zijn ook jonge kunstenaars als Esiri Erheriene-Essi, Iris Kensmil en Zanele Muholi vertegenwoordigd.

Het museum bevindt zich op de oude stuwwal, hoog boven de Rijn. De nieuwe tentoonstellingsvleugel steekt vijftien meter uit over de stuwwal en is een ware blikvanger: op de gevel prijken 82.000 unieke door Koninklijke Tichelaar met de hand vervaardigde tegels. Het kleurverloop van de gevel - van ijsblauw naar aardse tinten - symboliseert de locatie van het museum op de door een gletsjer ontstane stuwwal.

De monumentale koepel uit 1873 is vanaf de heropening de centrale ontmoetingsplek van het museum. Van hieruit heb je toegang tot de vernieuwde beeldentuin. Deze is ontworpen door landschapsarchitecten Karres en Brands en is ook te bezoeken zonder museumkaartje.

Voor wie is dit leuk?

  • Leuk uitje, ook voor alleen

Agenda

VandaagOpen

Openingstijden

Het museum is momenteel gesloten. Het museum heropent 13 mei 2022.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

Museum Arnhem
Utrechtseweg 87
6812 AA  Arnhem
Telefoon: 026-3775300
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Museum Arnhem

1 reviews | Voeg een review toe
Museum Arnhem scoort een 7,3 uit 10 op basis van 37 stemmen en 1 review.
10"Verrassend leuk"
Rob jansen uit ,s-heerenberg | 30 december 2018
Het stond al lange tijd op mijn lijstje . Verrassend voordat je al naar binnen gaat: wat een prachtig uitzicht over de Rijn en omstreken. De mooie schilderijen van Toorop, het pointillisme van Seurat, erg mooi. En dan plotseling een zittend figuur, waar je aan twijfelt of het leeft. Ook choquerende kunst met toch weer dat prachtige uitzicht. Kortom aanbevelenswaardig.
Bezocht in 2017, alleen.
Uitgelicht