Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Museum Prinsenhof Delft

Museum Prinsenhof Delft in Delft, Zuid-Holland bewaar
In Museum Prinsenhof Delft is de geschiedenis en cultuur van ons eigen land te bewonderen. Het vertelt het verhaal van vijf eeuwen Nederlandse geschiedenis en de bijzondere rol die Delft hierin speelt.

Drie nauw met de stad verbonden thema’s - Willem van Oranje, Delftse Meesters en Delfts Blauw - staan aan de basis van de programmering. Je wordt ondergedompeld in het rijke verleden, de kunst en de cultuur van Delft, die van de stad tot op de dag van vandaag een inspirerende plek maken.

Kom meer te weten over Willem van Oranje en zijn rol bij het ontstaan van de Nederlandse Republiek. De geschiedenis van Willem van Oranje en die van Delft zijn niet los van elkaar te denken. Kom erachter wie de hoofdrolspelers in de Nederlandse Opstand waren en wat de belangrijkste gebeurtenissen uit deze periode waren. Ontdek Delft aan de hand van een collectie 17de-eeuwse kunst en kunstnijverheid.

Museum Prinsenhof Delft is gesitueerd in het hart van de historische binnenstad. Het museum is gevestigd in een voormalig klooster dat in de 16de eeuw tijdelijk dienst deed als hof van Willem van Oranje. Het gebouw staat in de lijst met 100 belangrijkste nationale monumenten van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Voor wie is dit leuk?

  • Collectie beeldende kunst
  • Collectie historisch

Bezoekersinformatie

Museum Prinsenhof Delft
Choolstraat 7
2611 HR  Delft
Telefoon: 015-2197927
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Museum Prinsenhof Delft

1 reviews | Voeg een review toe
Museum Prinsenhof Delft scoort een 9,1 uit 10 op basis van 23 stemmen en 1 review.
10"Prachtig"
Sylvia de zoete uit Bennekom | 2 november 2019
Een prachtige tentoonstelling met schilderijen over Delft. Geschilderd door Pieter de Hooch. Wat een belevenis!! Daarna een stadswandeling door delft met het gidsje van het museum.
Bezocht in 2019, met partner.
1 persoon vindt dit nuttig
Uitgelicht