Stadslandgoed de Kemphaan

Attracties in Nederland > Flevoland > Almere
Stadslandgoed de Kemphaan in Almere, Flevoland
Trek hier zeker met kinderen maar aardig wat tijd voor uit, hier is echt veel te zien en te doen. Ook zeer goed begaanbaar voor minder validen. ..
Gerrit van os, 20197 reviews | Lees verder »
Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle attracties tot 1 juni a.s. gesloten. Bekijk de website van de locatie zelf voor actuele info.
 vindt dit leuk
(40 stemmen)
88%
Stem nu ook
Op stadslandgoed de Kemphaan is het goed vertoeven. Het is een landgoed met bos, waar je kunt wandelen, spelen en de diverse dieren (apen, koeien, schapen, geiten, varkens, bijen) kunt bezoeken. Vanaf Pasen tot eind oktober is er elke zondag een leuke activiteit, van workshop tot evenement.

Verder is er een Landgoedwinkel, restaurant en kunnen kinderen spelen in de Speelhof met klim-, wiebel en speeltoestellen of het avontuurlijke speelbos. Ook de Stichting Aap is gevestigd op het stadslandgoed, en trekt met zijn apeneilanden vele bezoekers.

Openingstijden

Het terrein van de Kemphaan is een openbaar gebied dat altijd geopend is.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Stadslandgoed De Kemphaan is vrij toegankelijk. Voor sommige activiteiten en evenementen kan wel entree gevraagd worden.

Bezoekersinformatie

Stadslandgoed de Kemphaan
Kemphaanpad 4
1358 AC  Almere
Telefoon: 036-5384416

Naar de website
Toon locatie op kaart
Voeg een review toe

Uitjes in de buurt

Beoordelingen van Stadslandgoed de Kemphaan

7 reviews | Voeg een review toe
Stadslandgoed de Kemphaan scoort een 8,8 uit 10 op basis van 40 stemmen en 7 reviews.
9"Meer dan de moeite waard"
Gerrit van os uit Almere | 8 februari 2019
Trek hier zeker met kinderen maar aardig wat tijd voor uit, hier is echt veel te zien en te doen. Ook zeer goed begaanbaar voor minder validen.
Bezocht in 2019, met partner.
8"Erg leuk"
Edda uit Almere | 4 oktober 2016
De Kemphaan is zeer uitgebreid. We hebben er van de zomer een speurtocht gedaan, we moesten op zoek naar de schat van de baron. De was echt geweldig. De kids gingen op zoek naar de vossenklauwen die in bomen of op paaltjes stonden. Onderweg moest je opdrachten doen en uiteindelijk was er een schatkist waarvan je het slot moest open krijgen met een cijfer code. De kinderen hebben er van genoten. De jongste van 3 vond het af en toe wel spannend.
Volgend jaar weer maar dan met een andere speurtocht.
Bezocht in 2016, met jonge kinderen.
1 persoon vindt dit nuttig
J.Napjus uit Almere | 26 oktober 2013
Het is daar fantastisch voor jong en oud ..heerlijke omgeving en heel bijzonder dat je er gratis kunt vertoeven ,Dat maak je zelden nog mee .
I.J.Bierman van Amelrooij uit Almere | 5 augustus 2012
Leuke locatie voor jong en oud, kleine en grote evenementen, iedere zaterdagochtend biologische boerenmarkt met heerlijke producten. Leuk om daar rond te kijken en iets te drinken in de landgoedwinkel. Er is niet veel informatie over het restaurant te vinden op de side.
1 persoon vindt dit nuttig
Jolanda Goossens-de Munnik uit Almere | 5 januari 2012
In de landgoedwinkel is er nu ook een soort tropische tuin met een schildpaddenvijver, vissenvijver, diverse reptielen en diverse tropische vogels waaronder de ara en de papagaai. Erg leuk en de entree is gratis!

Ook zijn er altijd hele leuke activiteiten. Zoals laatst, de vrijdag voor kerst: lampjes lopen in het bos met als afsluiting marsmallows BBQ aan een stokje ... onder begeleiding van een in Dickens gekleedt orkestje. Ook gratis!
Greet geenen uit Blaricum | 18 mei 2011
Geweldig opgezet! Je had verschillende kramen van verschillende aanbieders.Dus keus genoeg,voor iedereen wat wils en omdat de locatie ruim van opzet is met mooie wandelpaden er tussen door kan je jezelf er zeker een dag voorzien van allemaal lekkere,leuke mooie snuisterijen en buiten genot.Zelfs nog voor de kinderen erg leuk omdat je het apen opvang centrum daar ook hebt, dus je kan naar je "familie leden "op bezoek gaan haha.
Mariska uit Weesp | 4 augustus 2009
We zijn laatst met een aantal kinderen in de leeftijd van 2 t/m 5 naar De Kemphaan geweest. Het is heel ruim opgezet, waardoor je ook best wel veel loopt. We waren er op een doordeweekse dag en er waren maar weinig mensen.
De apen waren leuk om te zien, maar de kinderen wilden alleen maar naar de speeltuin. Deze was alleen wat moeilijk te vinden, dus dit mag wat duidelijker en op meer plaatsen aangegeven worden. De speeltuin lag verscholen tussen hoge bomen en struiken, dus met het warme weer is het er aangenaam. Het zijn leuke houten speeltoestellen; een soort hut/boot, klimrek, brug en wiebeltoestellen. De kinderen hebben zich er prima vermaakt, maar de speeltuin mag wel wat groter met meer toestellen.
1 persoon vindt dit nuttig
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Almere

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.