Veenkoloniaal museum

Musea in Nederland > Provincie Groningen > Veendam
Veenkoloniaal museum in Veendam, Groningen
Prachtig streekmuseum met allerlei attracties. O.a. een echt bolschip, ligt in de binnentuin om te zien hoe er vroeger geleefd werd in en op het schip.Sluiskade, net een echte kade van vroeger met ..
Ineke Zweep, 20122 reviews | Lees verder »
Vanwege het coronavirus (COVID-19) zijn alle musea tot 1 juni a.s. gesloten. Bekijk de website van de locatie zelf voor actuele info.
 vindt dit leuk
(25 stemmen)
92%
Stem nu ook
Het Veenkoloniaal Museum te Veendam vertelt over de boeiende geschiedenis van de Groninger veenkoloniën. Het verhaal van duizenden turfgravers en honderden binnenschippers. Maar ook het verhaal van een gouden 19de eeuw toen meer dan 60% van de Nederlandse vloot uit deze regio kwam.

Het museum is een van de laatste historische musea van het land die op zeer beeldende en verrassende wijze de regionale geschiedenis presenteert.

Beoordelingen van Veenkoloniaal museum

2 reviews | Voeg een review toe
Veenkoloniaal museum scoort een 9,2 uit 10 op basis van 25 stemmen en 2 reviews.
Ineke Zweep uit Muntendam | 4 januari 2012
Prachtig streekmuseum met allerlei attracties. O.a. een echt bolschip, ligt in de binnentuin om te zien hoe er vroeger geleefd werd in en op het schip.Sluiskade, net een echte kade van vroeger met winkeltjes(ouderwets) etc. prachtige filmzaal met allerlei filmpjes over vroeger,kindvriendelijk met verkleedpartijen in ouderwetse kleding, speurtochten,steeds wisselexposities. o.a. Helmantel.Zeer toegankelijk en direct.Een hele dag onder de pannen met dit geweldige museum in hartje Veenkolonien namelijk Veendam.Vanuit Groningen met de trein half uurtje.
Kortom gewoon doen!!!
1 persoon vindt dit nuttig
Ineke Zweep uit Muntendam | 18 december 2011
Veenkoloniaal Museum in Veendam is een zeer toegankelijk museum.Het vertaald het leven en werken in de Veenkolonien in de ruimste zin van het woord. Hier kunt u zeker een hele dag vertoeven. Attractie voor jong en oud. Het verhaal van duizenden turfgravers die het veen afgroeven. Het verhaal van Anthony Winkler Prins en zijn beroemde encyclopedie. Het bolschop Ebenhazer die op de binnenplaats ligt, De sluiskade met het sluiscafe etc. Teveel om op te noemen. Dagvullend.Zeker een aanrader.
1 persoon vindt dit nuttig
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Veendam

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.