Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Muzieum

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Dat ontdek je in het Muzieum helemaal zelf. Het Muzieum is namelijk niet zomaar een museum, maar een ervaringsmuseum.

Wat een bezoek aan Muzieum bijzonder maakt is de combinatie van het zelf ervaren en de persoonlijke ontmoeting. Oog in oog met een gids die uit eigen ervaring vertelt hoe het is om weinig of niets te zien, ga je zelf tijdelijk blind of slechtziend door het leven en word je uitgedaagd om verschillende obstakels te trotseren.

Het Muzieum biedt meerdere expedities aan:

Expeditie in het donker: op vakantie met je gids
Genietend van de smalle straatjes en de historie ontdek je de highlights van deze stad door te horen, ruiken en voelen. Je leest het goed: je ZIEt helemaal niets. Terwijl jij blind de stad ontdekt, vertelt de gids over zijn leven zonder zicht, hoe hij de stad ervaart en hoe hij de liefde ziet.

Expeditie in het donker: door het leven van je gids
Het klinkt zo vanzelfsprekend: even je favoriete trui uit de kast pakken, de lekkerste pot pindakaas pakken in de supermarkt of even snel de stad in voor een terrasje. Maar hoe is dat voor iemand die niet ziet? Stap in het pikkedonker, ontmoet je gids en ontdek het zelf.

Expeditie ribbelroute: door Nijmegen met je gids
Stap in de schoenen van de slechtziende gidsen van het Muzieum. Ervaar buiten het historische stadscentrum vanuit de ogen van iemand die niet goed ziet met een speciale virtualrealitybril. Wat zie, hoor, ruik en voel.

Voor wie is dit leuk?

  • Collectie voor kinderen

Openingstijden

Een bezoek aan het MUZIEUM bestaat altijd uit een van de Expedities in het donker of de Expeditie ribbelroute.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

Muzieum
Ziekerstraat 6b
6511 LH  Nijmegen
Telefoon: 024 - 200 10 50
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Muzieum

0 reviews | Voeg een review toe
Muzieum scoort een 8,6 uit 10 op basis van 29 stemmen.
Uitgelicht