Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, Zuid-Holland bewaar
Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Hier kun je zien hoe ruim 151.000 kunstwerken worden verzorgd en opgeslagen. Je krijgt een inkijkje in de wereld achter de schermen van een museum.

Het 39,5 meter hoge Rotterdamse kunstdepot, een ontwerp van architectenbureau MVRDV, bevindt zich in het Museumpark in Rotterdam. Het opvallende ronde gebouw met spiegelend glas, is uitgerust met moderne technieken en materialen, zuinig in gebruik van water en energie. Ondanks zijn omvang wordt het gebouw volledig opgenomen in zijn omgeving.

Naast de verschillende ruimtes voor opslag en verzorging heeft het depot op 35 meter hoogte een restaurant en een dakbos, dat recent is bekroond met een Rooftop Award.

De collectie speelt de hoofdrol in het gehele gebouw. Tijdens de route door het depot kom je hiermee op verschillende manieren in aanraking. In het depot worden werken bewaard en getoond op basis van hun klimatologische eisen, in plaats van op basis van kunststroming of tijdperk. Er zijn vijf verschillende klimaatzones, passend bij verschillende materialen als metaal, plastic, papier, zwartwit- en kleurfotografie.

Blikvanger van het ontwerp is het atrium met de elkaar kruisende trappen en de grote glazen vitrines met kunstwerken. De atriumtrappen leiden naar de depots en tentoonstellingsruimtes, waar je straks te zien krijgt hoe het museum zijn vermaarde kunstcollectie bewaart en onderhoudt.


Openingstijden

Depot Boijmans Van Beuningen opent de deuren op 6 november 2021 voor publiek.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

Depot Boijmans Van Beuningen
Museumpark 18
3015 CX  Rotterdam
Naar de website
Meer uittips als deze?


Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Depot Boijmans Van Beuningen

0 reviews | Voeg een review toe
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Rotterdam

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.