Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, Zuid-Holland bewaar
Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Hier kun je zien hoe ruim 151.000 kunstwerken worden verzorgd en opgeslagen. Je krijgt een inkijkje in de wereld achter de schermen van een museum.

Het 39,5 meter hoge Rotterdamse kunstdepot, een ontwerp van architectenbureau MVRDV, bevindt zich in het Museumpark in Rotterdam. Het opvallende ronde gebouw met spiegelend glas, is uitgerust met moderne technieken en materialen, zuinig in gebruik van water en energie. Ondanks zijn omvang wordt het gebouw volledig opgenomen in zijn omgeving.

Naast de verschillende ruimtes voor opslag en verzorging heeft het depot op 35 meter hoogte een restaurant en een dakbos, dat recent is bekroond met een Rooftop Award.

De collectie speelt de hoofdrol in het gehele gebouw. Tijdens de route door het depot kom je hiermee op verschillende manieren in aanraking. In het depot worden werken bewaard en getoond op basis van hun klimatologische eisen, in plaats van op basis van kunststroming of tijdperk. Er zijn vijf verschillende klimaatzones, passend bij verschillende materialen als metaal, plastic, papier, zwartwit- en kleurfotografie.

Blikvanger van het ontwerp is het atrium met de elkaar kruisende trappen en de grote glazen vitrines met kunstwerken. De atriumtrappen leiden naar de depots en tentoonstellingsruimtes, waar je straks te zien krijgt hoe het museum zijn vermaarde kunstcollectie bewaart en onderhoudt.


Openingstijden

Depot Boijmans Van Beuningen opent de deuren op 6 november 2021 voor publiek.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

Depot Boijmans Van Beuningen
Museumpark 18
3015 CX  Rotterdam
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Depot Boijmans Van Beuningen

2 reviews | Voeg een review toe
1"Fraud and rip off"
Michael uit Den haag | 23 oktober 2022
20 euros for an entrance ticket to the corridor from which you can see the storage room with closed exopanates through the glass. A rip off! I do not recommend.
Bezocht in 2022, met partner.
8"Leuke ervaring binnen en buiten."
Piets Vet uit Papendrecht | 29 maart 2022
Allereerst is het een fascinerend gebouw aan de buitenkant, maar binnen kom je ook ogen te kort. Aanrader!
Bezocht in 2022, met partner.
1 persoon vindt dit nuttig
Uitgelicht