Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Het oude stadhuis Schepenzaal

Het oude stadhuis Schepenzaal in Zwolle, Overijssel bewaar
In de Schepenzaal werd eeuwenlang door het stadsbestuur vergaderd, maar er werd vanuit deze plek ook recht gesproken en menig vonnis geveld. Het uitdelen van lijfstraffen was aan de orde van de dag. Er werden ook zwaardere vonnissen uitgesproken. In deze Schepenzaal is een kast met beulzwaarden die getuigen van de onthoofdingen die vroeger voltrokken zijn. Terechtstellingen gebeurden op de Grote Markt, waar het schavot werd opgebouwd zodat alle inwoners konden aanschouwen wat er met misdadigers werd gedaan. Dit is één van de verhalen die te vertellen is over de bijzondere plek in de stadskern van Zwolle, maar er valt nog veel meer te vertellen.

De deuren van de Schepenzaal gaan tijdelijk open voor het publiek in het weekend, vanaf 24 juli tot en met 12 september (met uitzondering van 21&22 augustus). Twee maanden lang kunnen Zwollenaren en toeristen binnenlopen bij het oude stadhuis bij gemeente Zwolle om zich te verwonderen aan het moois dat deze locatie te bieden heeft. Het publiek wordt verwelkomd door de MeeMakers van ANNO die hen meer vertellen over de historische waarde van deze plek.

2 personen bekijken dit nu


Openingstijden

De Schepenzaal is vanaf 24 juli tot en met 12 september 2021 elk weekend geopend* op:

Zaterdag 11.00 – 16.00 uur
Zondag 12.00 – 16.00 uur

*Met uitzondering van 21&22 augustus, dan zijn we eenmalig gesloten.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

Het oude stadhuis Schepenzaal
Grote Kerkplein 15
8011 PK  Zwolle
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Het oude stadhuis Schepenzaal

0 reviews | Voeg een review toe
Uitgelicht