Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

T Rex in Town

15 oktober 2022 t/m 3 september 2023 | Natuurmuseum Fryslân | Leeuwarden
Gigantische afmetingen, een enorme bek en vlijmscherpe tanden: de Tyrannosaurus rex is één van de gevaarlijkste roofdinosauriërs die ooit hebben geleefd. Het idee dat dit dier daadwerkelijk op aarde heeft rondgelopen boezemt nog altijd ontzag in. Stap daarom 66 miljoen jaar terug in de tijd en ga op een wervelende ontdekkingsreis naar de T. Rex, Koning van de Krijt periode.

Het topstuk van T. Rex in Town is een wetenschappelijk model van het skelet van de T. Rex. Skeletten van een T. Rex behoren tot de zeldzaamste fossielen ter wereld. Dino-expert Anne Schulp uit Sneek groef in Amerika, samen met een team van Naturalis Biodiversity Center, de botten op. Het skelet is één van de meest complete ooit gevonden.

In de expositie ga je ontdekken wat de botten prijsgeven over het turbulente leven van dit indrukwekkende dier. Hoe oud was ze precies, wat stond er op het menu en wat vertellen de botbreuken over haar leven? Doe een dansje om een T. Rex vrouwtje te verleiden of maak met spuitbussen een graffiti dino. Helemaal spannend is de fietstest: kun je al fietsend een woeste T. Rex voor blijven of word je opgeslokt met huid en haar? En ben jij eigenlijk een goede dino-snack?

Rond T. Rex in Town zijn veel extra activiteiten: graaf zelf fossielen op, bezoek de vertelkar of neem deel aan verschillende workshops in de vakantieperiodes.

T. Rex in Town is een samenwerking met Naturalis Biodiversity Center in Leiden.


Aanvangstijden

15 oktober 2022 t/m 3 september 2023: 10:00 uur

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
In officiële schoolvakanties en in de maanden juli en augustus dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandagen.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

volwassene € 13,-
Kind 4 t/m 18 jaar € 6,50
Kind 0 t/m 3 jaar gratis.
 

Bezoekersinformatie

Natuurmuseum Fryslân
Schoenmakersperk 2
8911 EM Leeuwarden (Friesland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Kinderen

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda