Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Museum Vosbergen

Museum Vosbergen in Eelde, Drenthe
Midden in de bossen achter paterswolde/eelde ligt de prachtige witte villa van museum vosbergen. Als je ervoor staat zie je geen museumkarakter. Maar als je binnenkomt raak je gelijk onder de indruk ..
Frank, 2018
1 review | Lees verder
 vindt dit leuk
(25 stemmen)
88%
Stem nu ook
In Museum Vosbergen is een veelzijdige collectie muziekinstrumenten te zien. Het museum laat de instrumenten in historisch perspectief zien. Er zijn meer dan 600 instrumenten die in een periode van vijftig jaar zijn verzameld en gerestaureerd.

De collectie heeft volksinstrumenten, westerse en niet-westerse instrumenten. Twee prachtige collectiestukken zijn de Griekse dubbelklarinet uit 500 v.C en de Romeinse fluit uit 200 v.C. Ook zijn er barokklarinetten uit 1730, een tromba marina, een serpent en ophicleïdes.

Bezoekersinformatie

Museum Vosbergen
Vosbergerlaan 35
9761 TJ  Eelde
Telefoon: 050-3081291
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Museum Vosbergen

1 reviews | Voeg een review toe
Museum Vosbergen scoort een 8,8 uit 10 op basis van 25 stemmen en 1 review.
9"Uniek muziekmuseum: prachtige instrumenten!"
Frank uit Benthuizen | 5 september 2018
Midden in de bossen achter paterswolde/eelde ligt de prachtige witte villa van museum vosbergen. Als je ervoor staat zie je geen museumkarakter. Maar als je binnenkomt raak je gelijk onder de indruk van de grote hoeveelheid muziekinstrumenten, ook veel onbekende, die hier is verzameld. Met de uitstekende uitleg en het luisteren van de muziek ben je gauw 2 uur onderweg en daadwerkelijk geroerd. Je kan er veel langer blijven, maar wij vonden het een heel bijzondere ervaring die je in meer keren moet beleven. Ook onze (oudere) kinderen vonden het erg boeiend. Wij komen er dus zeker terug!
Ze verkopen er trouwens ook unieke muziekgerelateerde spullen. Nergens kon ik ooit posters van muziekinstrumenten vinden, maar hier wel. Ik heb ze laten plastificeren en in de muziekkamer opgehangen. Erg handig en leerzaam, zowel voor onze kinderen en mijzelf als voor mijn muziekleerlingen!
Bezocht in 2016, met oudere kinderen.
Uitgelicht