Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Batavialand

Batavialand in Lelystad, Flevoland
Batavialand, het schip en museum e.d is echt een aanrader. Mijn kind zit in de piratenfase en keek zijn ogen uit op de Batavia, in zijn ogen een piratenschip. Vanwege het nodige onderhoud was er ..
Minthy, 2021
6 reviews | Lees verder
 vindt dit leuk
(38 stemmen)
92%
Stem nu ook
Batavialand vormt een cultuurtoeristische attractie van hoog niveau. Nergens ter wereld staat u zo dicht bij de scheepsbouw van de Nederlandse Gouden Eeuw als hier. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van authentieke en ambachtelijke bouwmethoden, terwijl tevens onderzoek wordt gedaan naar scheepsbouwtechnieken uit met name de 17de eeuw.

Hier is gewerkt aan de bouw van de Batavia, een reconstructie van een VOC-schip uit 1628. In 1995 werd de kiel gelegd van De Zeven Provinciën, een reconstructie van een linieschip uit 1665 en vermaard als het vlaggeschip van Michiel de Ruyter.

Gedurende het jaar vinden er allerlei activiteiten en evenementen plaats op de Bataviawerf, ook voor kinderen.

Openingstijden

Op 5, 24 en 31 december sluit de Bataviawerf om 15:00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Bezoekersinformatie

Batavialand
Oostvaardersdijk 01-09
8244 PA  Lelystad
Telefoon: 0320-261409
Naar de website

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
 

Beoordelingen van Batavialand

6 reviews | Voeg een review toe
Batavialand scoort een 9,2 uit 10 op basis van 38 stemmen en 6 reviews.
9"Een aanrader voor kinderen"
Minthy uit Groningen | 6 augustus 2021
Batavialand, het schip en museum e.d is echt een aanrader. Mijn kind zit in de piratenfase en keek zijn ogen uit op de Batavia, in zijn ogen een piratenschip. Vanwege het nodige onderhoud was er geen roer en vele mooie versieringen liggen in het schip of op de steiger ipv aan de boot. Mag de pret niet drukken. Blijft een enorm geweldig mooi schip om te bekijken.

Het stuk naast de Batavia waar nog een schip in de steigers staat, kan je spijkerslaan en touwdraaien. Modelbouw bekijken. En een leuk winkeltje. Mis dat er niet overal iemand bijstaat en lang moet wachten op een vrijwilliger die na elke x dat een kindje touwdraaien had gedaan weg liep.
Net als in de voc tijd, veel geduld nodig. Wel zijn ze erg vriendelijk.

Tip, controleer je bon, als je in het aangelegen restaurant gaat eten en/of drinken. Bij mij onterecht iets aangeslagen en toen ik daar verhaal over kwam halen deden ze allemaal erg moeilijk en wisten ze nergens van.
Bezocht in 2021, met jonge kinderen.
8"Geweldig"
Albert de graaf uit Almere | 5 september 2018
Geweldig om de oude historie van nederlandse scheepsvaart hier te kunnen bewonderen, naast het oude schip zijn er diverse leuke activiteiten, een mooi terras en in de omgeving ook nog eens de haven en bataviastad outlet. Geweldig voor een dagje uit.
Genoten van het kanonschieten en als je wilt kun je ook nog varen op het ijsselmeer en het naastgelegen museum bezoeken. Ik zeg: "doen"!
Bezocht in 2018, met jonge kinderen.
2 personen vinden dit nuttig
8"Echt bel (boeiend en leerzaam)"
Frank uit Benthuizen | 7 juni 2018
Het was leuk en indrukwekkend om te zien hoe met volle inzet werd gewerkt aan de majestueuze replica van de batavia. Moet je geweest zijn.
Bezocht in 2016, met een groep.
1 persoon vindt dit nuttig
9"Een hele keuke dag voor oud en jong"
W. Nierman uit Leusden | 9 december 2016
Door het jaar heen zijn er verschillende activiteiten waar ook de kinderen ruimschoots aan bod komen. Kijk tevoren dus even op de site. Het in de oude stijl ingerichte restaurant biedt heerlijke hapjes en drankjes voor een redelijke prijs.
Helaas moet je wel betalen voor het parkeren op het grote naastgelegen terrein.
Bezocht in 2016, met jonge kinderen.
1 persoon vindt dit nuttig
9"Realistische stap in het verleden van zeilvaart"
Wim nierman uit Leusden | 19 november 2016
Zowel geschikt voor kinderen als voor jongere en oudere mensen. Veel kennis van oude technieken en methoden over scheepsbouw en zeilvaart. Gezellige en veelzijdige omgeving waar voor iedereen wat te zien en te beleven valt. Prachtige films, documentatie en de werkelijkheid van een echt gebouwd 17e eeuws koopvaardijschip. Ervaar met ontzetting de vaak erbarmelijke toestanden waaronder de zeelieden in het verleden hun lange reizen moesten maken. Kijk rond in de slaapplekken, de scheepskeuken met houtvuur, zie en proef de ingrediënten voor de dagelijkse maaltijden en zie met angst en beven hoe de dieven en muiters werden opgesloten of nog erger, werden gekielhaald onder het met mosselen begroeide schip door. Kom tot rust in het sfeervolle en in historische stijl ingerichte restaurant. Lekkere hapjes en drankjes en leuke speelplekken voor de kids.
Kijk ook rustig rond in de leuke winkel met velerlei interessante boekwerken, knutseldozen en prachtige cadeau's. Een fantastisch bezoek waard.
Bezocht in 2016, met jonge kinderen.
1 persoon vindt dit nuttig
10"Aanrader"
W. Buwalda uit Lelystad | 14 oktober 2016
Ik ben hier met de kleinkinderen geweest en met een enthousiaste gids de hele werf en de batavia bekeken met een mooi verhaal.
Bezocht in 2016, met jonge kinderen.
1 persoon vindt dit nuttig
Uitgelicht