Activiteiten, evenementen of een dagje uit in Leeuwarden

LeeuwardenDirect naar overzicht met activiteiten in Leeuwarden »

Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, heeft jong en oud veel te bieden voor een leuk dagje uit. Geniet van kunst, cultuur en horeca in de historische binnenstad, waar het rijke Nassau-verleden nog goed zichtbaar is.

Leeuwarden heeft heel veel kleine winkeltjes in bijzondere winkelstraten, zoals de Kleine Kerkstraat en Sint Jacobsstraat. Niet voor niets staat Leeuwarden met deze twee straten in de top van leukste winkelstraten van Nederland!

Ontdek de historische binnenstad en vindt een schat aan cultuurhistorie. Behalve het volgen van de voetstappen van een respectabel aantal Nassau’s kun je ook sporen volgen van namen als Mata Hari, M.C. Escher, Jan Jacob Slauerhoff, Piet Paaltjens en Havank!

Zie onderstaand overzicht met musea, theaters, activiteiten en evenementen voor een leuk dagje uit in Leeuwarden.
Kies de gewenste categorie   
Er op uit in Leeuwarden
Innofuture
Gesponsord
Probeer alles zelf uit op dit grote Tech-Event in Emmen, op 2 feb..
Koepeltheater Koepeltheater
Leeuwarden
0% vindt dit leuk
Neushoorn Neushoorn
Leeuwarden
0% vindt dit leuk
Uittips van bezoekers over Leeuwarden:
Praamvaren Leeuwarden
Varen door de eeuwen oude grachten, met een gids, die vertelt over alles wat je onderweg tegenkomt. Echt de moeite waarde om eens te doen.
11 personen vinden dit leuk
stadswandeling met de oranjes
Afsluiting met culinair hoogtepunt in het tyadhouderlijk hof.
9 personen vinden dit leuk
geweldig uitje
Praamvaren door de grachten beklimmen oldehove lekker eten in de prinsentuin het oudste kruidenierszaakje bekijken en oranjekoek eten .. verder »
4 personen vinden dit leuk
Wandelen en fietsen in de omgeving van Leeuwarden:
Rengersmiede
Rengersmiede is een laagveenmoeras aan de rand van Nationaal Park De Alde Feanen. Het natuurgebied bestaat vooral uit water. Voor bezoekers is dit kleine moeras niet toegankelijk.
Lionserpolder
Natuurmonumenten vernat na het Paasweekend haar Friese weidevogelgebieden extra dit voorjaar. Zo creeren we plekken voor de weidevogels waar ze aan kunnen sterken en op krachten kunnen komen voor het broedseizoen.
Skrins
Het is weer voorjaar! Gezenderde grutto Amalia startte begin maart vanuit Spanje haar terugreis naar de weidevogelgebieden in Friesland en kwam daar op 11 maart aan. In een paar dagen tijd legde ze zo'n 2000 kilometer af en koos het Friese Skrins bij Wommels als eindbestemming, net als vorig jaar!
 
Meer dagje uit tips in Leeuwarden

Copyright 2019 Uitzinnig.nl/intris - Alle rechten voorbehouden
Bekijk ook de UITagenda van de regio Leeuwarden »