Tips

Engelen in Kunstmuseum

Uitagenda > Concertagenda > Zuid-Holland
Zondag 23 januari 2022 | Kunstmuseum | Den Haag
bewaar
William Engelen is een Nederlandse beeldend kunstenaar en componist, momenteel woonachtig in Berlijn. Zijn werk steekt grenzen over tussen beeldende kunst en muziek, resulterend in installaties, performances, video’s, partituren en modellen. Engelens composities bevatten een uitgebreid scala aan instrumenten, van solowerken tot grote ensembles. Voor elke compositie ontwerpt en ontwikkelt Engelen een nieuw notatiesysteem, waarbij de kunstwerken en de muziek vaak inspiratie ondervinden van verschillende contexten, plaatsen en de dagelijkse activiteiten van musici.

Speciaal voor het Kunstmuseum Den Haag schreef William Engelen zeven nieuwe composities. Zoals veel van zijn muziekstukken zijn ook deze composities site-specific, wat inhoudt dat ze op geen enkele andere plek dan het Kunstmuseum uitvoerbaar zijn. Op zondag 23 januari wordt de compositie Verstrijken door masterstudenten Sonologie van het Koninklijk Conservatorium Den Haag ten gehore gebracht in het museum.

Verstrijken
Vier masterstudenten van de opleiding Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium hebben gedurende een week een dagboek geschreven. Hierin hebben ze hun verschillende activiteiten vastgelegd en geordend in vier categorieën: slapen, eten, werken en vrije tijd. Iedere dag van de week wordt in een uur muziek vertaald, wat resulteert in een zeven uur durende compositie.

In Verstrijken wordt het alledaagse ritme van de muzikant(e) vertaald in een muzikaal ritme, wat de compositie maakt tot een perso.


Aanvangstijden

Zondag 23 januari 2022: 10.00 uur

10.00u tot 17.00u.

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Het concert duurt zeven uur en is van 10:00 tot 17:00. Op vertoon van een geldig museumticket kan het publiek op ieder moment in- en uitlopen. Er hoeft geen extra ticket of plaats gereserveerd te worden.
 

Bezoekersinformatie

Kunstmuseum
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Meer uittips als deze?


Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:
Uitgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Den Haag

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
 
De nieuwe Uitzinnig Top 20 is uit. Staat jouw favoriete attractie er ook bij? »