Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Rampjaarconcert

Zaterdag 3 december 2022 | Adventskerk | Alphen aan den Rijn
bewaar
De Oude Hollandse Waterlinie viert dit jaar een jubileum. Deze waterlinie werd 350 jaar geleden inwerking gezet toen de Republiek Holland werd aangevallen. Een regelrechte ramp!
Het Orkest van het Groene Hart pakt dit najaar uit met een programma dat de bezoeker meeneemt naar die gebeurtenissen rond 1672 en waarin water, oorlog en triomfen de boventoon voeren.

Dirigent Jim Benjamin Roodnat heeft de muziekbibliotheek van die periode grondig uitgeplozen. Het orkest speelt bekende en minder bekende werken. Uiteraard mag de beroemde componist uit de baroktijd, Johann Sebastian Bach, niet ontbreken. De componiste José Retra heeft speciaal voor dit jubileum een hedendaags werk geschreven. Deze gloednieuwe compositie '1672' vertolkt met indringende muzikale klanken het wapengekletter en het oorlogsleed zoals dat zich in de winter van 1672 - 1673 afspeelde. Bijzonder om dat straks te kunnen beluisteren.

Bij aanvang van het concert kruipt acteur Michiel van de Burgt in de huid van een 17de eeuwse militaire personage en geeft een korte uitleg hoe de linie zijn werk deed en vertelt over de gebeurtenissen van die tijd.


Aanvangstijden

Zaterdag 3 december 2022: 20.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

15,-- euro.
 

Bezoekersinformatie

Adventskerk
Julianastraat 69
2405 CG Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda