Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Al 75 jaar Matthäus Passion door Philipskoor

Zaterdag 1 april 2023 | Lidwinakerk | Best
Philips' Philharmonisch Koor en Kamerorkest Alveare voeren samen de Matthäus-Passion uit in Den Bosch, Best en Veghel. Deze editie in 2023 is een mijlpaal: het is nl. 75 jaar geleden dat het Philipskoor voor de eerste keer de Matthäus-Passion uitvoerde. Het groeide uit tot een bijzondere jaarlijkse traditie.

Verraad, veroordeling en dood, maar boven alles ook liefde; hoewel het grootste deel van de tekst van de Matthäus-Passion bijna 2.000 jaar oud is, is de boodschap nog zeer actueel. De Matthäus-Passion vertelt het verhaal van de laatste dagen van Jezus Christus. De tekst is samengesteld door Picander, pseudoniem van Christian Friedrich Henrici. De muziek is natuurlijk van de grote componist Johann Sebastian Bach. Rode draad is het verhaal zoals verteld door de Evangelist Matteüs.

Liefde voor dit werk
In Nederland houden we van de Matthäus Passion. Nergens anders wordt dit werk zo vaak uitgevoerd in de Goede Week en nergens anders genieten zoveel mensen van de bijzondere muziek van J.S. Bach. Philipskoor en Alveare delen deze liefde voor dit werk. Solisten in deze 75e editie zijn Maarten van den Hoven (Evangelist, 31 maart en 1 april), Edward Ross (Evangelist, 2 april), David Visser (Christus), Agnes van Laar (sopraan), Tobias Segura (altus), Henry Ross (tenor), Vincent Kusters (bas). Het geheel staat voor het eerst onder leiding van dirigent Iassen Raykov.


Aanvangstijden

Zaterdag 1 april 2023: 19:00 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

€ 41,50 incl. pauzedrankje en programmaboekje.
 

Bezoekersinformatie

Lidwinakerk
Raadhuisstraat 209
5683 GE Best (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

 • James Oesi & Djuwa Mroivili live in E...
  28 april
 • 300 jaar Philips muziek
  9 juni
 • Celtic Night Nuenen
  t/m 13 april
 • Celtic Night Nuenen
  t/m 13 april
Zet alvast in je agenda