Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Wereldmuziekpodium de X presenteert DODAN ÖZER

Zaterdag 25 februari 2023 | De X - Muziekhuis - Qbus | Leiden
Dodan Özer wordt gezien als een van de belangrijkste muziekvernieuwers in Turkije. Met zijn kwartet vertolkt hij de Turkse en Koerdische traditionele klassiekers en anonieme liederen op eigentijdse wijze. Zijn zang is krachtig en vol, en zijn stijl is hypnotiserend.

Dodan beheerst als geen ander de kunst van het improviseren, zijn timing, intonatie en interpretatie laten een bijzonder stemgeluid horen. Met zijn betoverende stem en zijn muziek weet hij telkens de luisteraars weer te beroeren. Het bewijst dat muziek een universele taal is.

In 2019 vertolkte hij bij Theater RAST met groot succes de hoofdrol van Mario Cavaradossi in de opera Tosca. De Theaterkrant schreef over Dodan onder meer het volgende: “Eigenlijk zou deze opera ook wel Cavaradossi kunnen worden genoemd, want Özer zingt de pannen van het dak”.

Voor de bekende Turkse TV serie Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz zong hij indringende nummers met traditionele en westerse invloeden.

Dodan verbindt met zijn stem alle leeftijden, alle genres in de Turkse en Koerdische muziek , zijn artistieke interpretatie van klassieke volks- en pop muziek zette in een klap de Turkse muziekwereld op kop. Nu is Leiden aan de beurt.


Aanvangstijden

Zaterdag 25 februari 2023: 20.30 uur

Aanvang: 20:30 uur
Zaal open: 20:00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Prijs aan de zaal: € 15,00
Prijs online: € 12,50
Studenten: € 10,00.
 

Bezoekersinformatie

De X - Muziekhuis - Qbus
Middelstegracht 123
2312 TV Leiden (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Wereldmuziek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda