Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Podium de X presenteert GJINI Ensemble

Zaterdag 11 februari 2023 | Wereldmuziekpodium de X locatie Muziekhuis | Leiden
Het Gjini Ensemble is een Albanese groep vocalisten, deels wonend in België, opgericht door de Gjini familie. Deze familie bestaat uit professionele muzikanten die de befaamde en prachtige iso-polyfonie, oftewel meerstemmige zang, uit hun land beheersen.

Het ensemble is opgericht door Gramos Gjini, de solist van het beroemde Tirana Ensemble, dat wereldwijd furore maakte in de jaren 90. Ook zijn broer Yiber was een belangrijk lid van het Tirana Ensemble en maakt nu deel uit van het Gjini Ensemble, samen met Gramos’ zoon Brihans Gjini. Voor deze gelegenheid wordt de groep gecompleteerd door de vocaliste Mimoza Kosturi.

Iso-polyfonie is een zeer oude, voor-christelijke traditie, waarbij in 2, 3 of 4 stemmen gezongen wordt. Twee vocale lijnen, die van de leider en diegene die er doorheen snijdt worden ondersteund door een vocale drone (iso).

Gramos dicteert de melodische basis van de meeste liederen. Brihans, Yiber en Mimoza reageren daar op, waarbij Brihans bij tijd en wijlen ook als ‘breker’ optreedt, degene die de melodie breekt en de ritmische motor van het lied wordt.

Het repertoire bestaat uit traditionele historische en epische liederen en klaagliederen, met thema’s als liefde, verlies, migratie en dood.


Aanvangstijden

Zaterdag 11 februari 2023: 20.30 uur

Aanvang: 20:30 uur
Zaal open: 20:00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Prijs aan de zaal: € 15,00
Prijs online: € 12,50
Studenten: € 10,00.
 

Bezoekersinformatie

Wereldmuziekpodium de X locatie Muziekhuis
123 Middelstegracht
2312 TV Leiden (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Wereldmuziek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda