Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Jubileumconcert KNA

Zondag 19 maart 2023 | Wilhelminakerk | Dordrecht
Het Koninklijk Dordrechts Mannenkoor KNA bestaat dit jaar 125 jaar. Dat viert het koor met een spetterend Jubileumconcert. 125 jaar geleden begon ’t. Directeur Roll vond dat op het personeelsfeest van zijn Meterfabriek een mannenkoor niet mocht ontbreken. En zo geschiedde: op 21 januari 1898 werd KNA opgericht.
Successen bleven niet uit. In 1934 werd KNA kampioen van Nederland in de superieure klasse, in 1936 werd het koor koninklijk.
De oorlog kwam, KNA moest zijn activiteiten beperken. In 1945 kwam de bevrijding, KNA richtte zich weer op. De jaren 60 werden de triomfjaren met Kunstmin als de thuisbasis.
Begin 21-ste eeuw kwam het Britse repertoire, spoedig daarna diende Baltische liederen zich aan. De ambassadeur van Estland woonde het concert bij dat hieraan gewijd werd. Een hele eer!
Vanaf 2008 groeide het repertoire sterk in de breedte. Het koor schitterde jaren aaneen op het Groot Dordrechts Korenfestival en won prijzen op landelijke korendagen.
Het jubileumconcert wordt heel bijzonder. Op het programma staat een keur van liederen, waarmee de ontwikkeling van het koor door de jaren heen wordt weergegeven. Het begint met Russische religieuze liederen, gevolgd door theatrale werken en aria’s uit beroemde opera’s. Daarna presenteert het koor zijn huidige repertoire bestaande uit Franse, Britse en Italiaanse liederen. Het geheel wordt onderbroken door intermezzo’s van pianiste Caecilia Boschman en dirigent Hans van der Toorn.


Aanvangstijden

Zondag 19 maart 2023: 14:30 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Bezoekersinformatie

Wilhelminakerk
Blekersdijk 41
3311 LD Dordrecht (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda