Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Concert Hollandse Koraalkunst met Arjan Breukhoven

Zaterdag 24 juni 2023 | Dorpskerk | Berkel en Rodenrijs (Lansingerland)
bewaar
Berkel EN Rodenrijs - Op zaterdag 24 juni zal Arjan Breukhoven het orgel van de Dorpskerk in Berkel en Rodenrijs weer laten klinken tijdens het concert met als thema “Hollandse Koraalkunst”. Dit is het tweede concert in de jubilerende concertserie in de Dorpskerk.

Een belangrijk bestanddeel van de Nederlandse kerkdiensten is het samen zingen. Door de eeuwen heen zijn vele liederen, koralen, gecomponeerd en gespeeld. Veelal improviserend begeleidt, maar ook menigmaal hebben Nederlandse componisten hun, al dan niet geïmproviseerde, arrangementen over deze liederen, op papier gezet. Ze lieten zich inspireren door de melodieën en de teksten. De Hollandse Koraalkunst bestaat dus uit vele composities waaruit Arjan Breukhoven voor zijn concert kan kiezen.

Zelf speelde hij ook meerdere cd’s vol met dit soort stukken waarvan hij enkele zal laten horen, maar ook namen als Feike Asma, Piet van Egmond, Klaas Jan Mulder, Jan Zwart zullen de revue passeren en bewerkingen van spelers van nu. Muzikale pareltjes zullen klinken, maar ook virtuoze stukken waarbij de vele snelle noten door de kerk zullen vliegen.

De basis van de Hollandse Koraalkunst ligt dus bij de veelheid aan liederen die ooit geschreven zijn. Enkele van de mooiste liederen zullen ook met elkaar worden gezongen. Het zal dus een bijzondere muziekavond worden in de Berkelse Dorpskerk.


Aanvangstijden

Zaterdag 24 juni 2023: 20.00 uur

Deuren open 19.15 uur
Aanvang 20.00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Toegangsprijs € 10,-.
 

Bezoekersinformatie

Dorpskerk
Kerksingel 1
2651 CC Berkel en Rodenrijs (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda