Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Fiesta de la música - Leids Kamerkoor

Zaterdag 3 juni 2023 | Petruskerk | Leiden
Op zaterdag 3 juni zet het Leids Kamerkoor de Leidse Petruskerk op zijn kop. Om zijn 35- jarig bestaan te vieren, pakt het koor groot uit met orkest en solisten.

Met een ‘tangomis’ als uitsmijter wordt het jubileumconcert een echt fiesta de la música. Op het programma staan drie werken met een uitgesproken karakter.

Geïnspireerd door een mystiek middeleeuws gedicht laat componist Ola Gjeilo in Dark Night of the Soul het koor een dialoog aangaan met piano en strijkorkest. Nu eens begeleidt de piano het koor, dan weer zijn de rollen omgekeerd. De emoties van het gedicht ontvouwen zich in uiteenlopende muzikale sferen – van verlangen tot genade.

Met zijn Chichester Psalms treedt componist Leonard Bernstein buiten de gebaande paden. Psalmen en een kerkorgel? Ja, natuurlijk! Maar Bernstein voegt daar harp, percussie en strijkers aan toe, en bovenal zijn eigenzinnige stijl. Zijn Chichester Psalms zijn nu weer overweldigend, dan betoverend en altijd verrassend.

Het fiesta de la música eindigt met een feestelijke mis. Martín Palmeri gaf zijn Misa a Buenos Aires niet voor niets de bijnaam Misatango. Met begeleiding van accordeon, piano en strijkorkest swingt deze mis van het Kyrie tot het Agnus Dei. De noten dansen de tango, tot zij in de laatste maten de rust vinden in Dona nobis pacem.

Na afloop is er gelegenheid om het glas te heffen met het Leids Kamerkoor.


Aanvangstijden

Zaterdag 3 juni 2023: 20:30 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

VIP : €40 (gereserveerde plek)
Volwassenen : €25
<18 or student: €15.
 

Bezoekersinformatie

Petruskerk
Lammenschansweg 40a
2313 DM Leiden (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda