Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Be not afraid

Zaterdag 10 juni 2023 | Trinitatiskapel | Dordrecht
Johannes Gierl brengt op Bach geïnspireerde werken in Dordrecht: “Be Not Afraid”

Op zaterdag 10 juni a.s. Brengt het Drechtsteden Bachkoor onder leiding van haar nieuwe dirigent Johannes Gierl een gedurfd nieuw programma onder de titel “Be Not Afraid”. Er klinken werken van Arvo Pärt, Knut Nysted, Peter Cornelius, Felix Mendelssohn-Bartholdy en Hugo Distler. Deze componisten lieten zich elk op hun eigen manier inspireren door Johann Sebastian Bach. Er wordt natuurlijk afgesloten met werk van de grote Bach zelf. Het concert wordt gehouden in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22, Dordrecht.

Be Not Afraid - Onze nieuwe dirigent / artistiek leider Johannes Gierl heeft voor zijn eerste concert met het Drechtsteden Bachkoor gekozen voor componisten die ieder een eigen relatie hebben met Bach. De Noorse componist Knut Nystedt is met zijn werk “Be Not Afraid” de naamgever van dit concert. Deze titel is ontleend aan Bach’s motet “Fürchte dich nicht”. Johannes Gierl zal de verbanden tussen de werken en Bach toelichten en zal het programma aan elkaar praten. Zo kunt u en passant de nieuwe dirigent van het koor leren kennen!

Het Drechtsteden Bachkoor zingt het voornamelijk Noord-Europese muziek uit de periode 1600 – 1750, met speciale aandacht voor J.S. Bach en tijdgenoten. Het koor bestaat uit gevorderde amateurs en semi-professionals. Jaarlijks wordt een aantal concerten gegeven, al dan niet in samenwerk.


Aanvangstijden

Zaterdag 10 juni 2023: 16.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Kaartverkoop aan de deur van de Trinitatiskapel.
De toegangsprijs is €10.
 

Bezoekersinformatie

Trinitatiskapel
Vriesestraat 22
3311 NR Dordrecht (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda