Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Nostalgia Blitz

Zaterdag 25 november 2023 | Sociëteit Concordia | Gouda
De grootheid Benjamin Herman start de nieuwe serie genre-overschrijdende Jazz concerten van de Stichting Goudse Kamermuziek Concerten met zijn nieuwe Nostalgia Blitz album.

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al meer dan dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective en onder eigen titel als soloartiest. Zijn opvallend diverse muzikale output bevat traditionele jazz, punkjazz, filmmuziek en post-moderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg.

‘Nostalgia Blitz’ komt voort uit een wilde verzameling ideeën en invloeden, met als rode draad het alternatieve saxofoonuniversum van Benjamin’s jeugd. “Toen ik in 1980 begon met muziek maken was de saxofoon het hipste instrument van de wereld. In elke band zat een saxofonist, meestal gekleed in een oversized pastelkleurige power suit. Naast een overvloed aan saxhelden in pop- en fusionmuziek had je in de jaren 80 ook individuen als James Chance, John Lurie, Xero Slingsby en niet in de laatste plaats Hans Dulfer die het helemaal op hun eigen manier deden. Naast Charlie Parker, Ben Webster, Sonny Rollins en John Coltrane waren zij van grote invloed"

Zie website gkmc. nl en klik op het kopje Jazz.


Aanvangstijden

Zaterdag 25 november 2023: 20:00 uur

Zaterdagavond 25 november 2023 om 20:00uur in
Sociëteit Concordia, Westhaven 27, 2801 PJ Gouda.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Prijzen €26,
Studenten €16
Jongeren €11.
 

Bezoekersinformatie

Sociëteit Concordia
Westhaven 27
2801 PJ Gouda (Zuid-Holland)


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Jazz

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda