Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Wiener Maiblumen - Ciconia met Lenneke Ruiten

Zondag 12 mei 2024 | Nieuwe Kerk | Den Haag Centrum (Den Haag)
Helemaal in de sfeer van een Weense Konditorei geniet u van heerlijk stukje Sachertorte, luisterend naar Wiener Maiblumen, uitgevoerd door het Ciconia Consort. Een programma vol liederen en instrumentale gedichten, gebaseerd op teksten uit de Weense fin de siècle. Met in de hoofdrol sopraan Lenneke Ruiten, die in 2023 de prestigieuze Elly Ameling Ring won.
Denk je aan Wenen, dan hoor je de muziek van Mozart, Johann Strauss, Mahler of Schubert. In de schaduw van deze grootheden staan niet zelden literaire kunstenaars, zoals Goethe, Storm en Dehmel, wier poëzie leidde tot muzikale meesterwerken.

Richard Dehmels gedicht Verklärte Nacht werd prachtig verklankt door Arnold Schönberg. Minder bekend is diens Maiblumen, dat Alexander Zemlinsky inspireerde voor zijn gelijknamige sextet. Nog zo’n onbekende compositie zijn de Zehn frühe Walser van Schönberg, in een stijl die doet denken van Johann Strauss.

Ook Gustav Mahler vond zijn inspiratie in een gedicht, waar Franz Schubert een lied op componeerde. Deze melodie klinkt ook in het strijkkwartet Der Tod und das Mädchen van Schubert. Mahler maakte van dit kwartet een bewerking voor strijkorkest.

In zo’n programma gewijd aan Wenen, mag de operette natuurlijk niet ontbreken! Zo spelen de Ciconia’s voor u de luchtige operette-evergreen Wien, Wien nur du allein, gezongen door sopraan Lenneke Ruiten. Zij schittert ook in een hoogtepunt uit de laatromantische opera: Mariëtta’s Lied uit Die.


Aanvangstijden

Zondag 12 mei 2024: 15.30 uur

15.30 - 17.30 uur

Programma
Arnold Schönberg (1874 - 1951) – Zehn frühe Walzer (1897)
Alexander Zemlinsky (1871 - 1942) – Maiblumen blühten überall, voor sopraan en strijksextet
Alban Berg (1885 - 1935) – uit Sieben frühe Lieder: Die Nachtigall
Franz Schubert (1797 - 1828) (arr. Gustav Mahler) – Der Tod und das Mädchen (deel 2)
Rudolf Sieczynski (1879 - 1952) Wien, Wie.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

Volwassenen € 33,00
Jongeren t/m 26 jaar € 11,00
Jeugd t/m 12 jaar € 3,50

Tijdens dit concert wordt muzikaal educatieve kinderopvang aangeboden. Ouders kunnen kinderen meenemen naar het concert zonder oppas te hoeven regelen. Een kaartje voor kinderen van 4 t/m 10 jaar, de Ciconia-runner, kost € 3,50 . Minimaal week van tevoren reserveren via de website van het Ciconia Consort (Kinderconcerte.
 

Bezoekersinformatie

Nieuwe Kerk
Spui 175
2511 BM Den Haag Centrum (Zuid-Holland)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda