Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Concert Sangre de Muerdago en soccer Committee

Vrijdag 12 april 2024 | RESISTOR (Vrijplaats Leiden) | Leiden
Sangre de Muérdago betekent ‘het bloed van de maretak’. De band is afkomstig uit de Spaanse regio Galicië en neemt je met hun middeleeuwse folkmelodieën mee naar vervlogen tijden en verdwenen landschappen. Rondom frontman Pablo C. Ursusson heeft zich een groep muzikanten gevormd die een bijna onnavolgbaar hoog niveau van samenspelen heeft bereikt, zoals ook valt te horen op hun net verschenen album ‘O Vento que lambe as miñas Feridas’. Sangre de Muérdago gebruikt behalve akoestische gitaren traditionele instrumenten als de draailier, de nyckelharpa en de bouzouki, gekoppeld aan meerstemmige zang.

Op deze tournee treedt de groep op als viertal, met onder andere een cellist en klarinettist. Deze combinatie maakte de band tot een van de hoogtepunten van het toonaangevende Roadburn Festival en het Into The Great Wide Open Festival op Vlieland vorig jaar: ”Deze muziek is pure schoonheid”, schreef een recensent onlangs.

Onder de naam Soccer Committee maakt Mariska Baars muziek die zich ergens verhoudt tussen ambient, folk en soundscapes, met fluisterende zang. De muziek laat zich omschrijven als ‘fluisterfolk’, waarbij de muzikante alleen de hoogstnoodzakelijke noten speelt. De ‘stilte’ speelt een grote rol in haar muziek. Na meer dan tien jaar verraste ze de wereld in 2021 met een plotselinge terugkeer. Dit album is medio 2023 opgevolgd door het album ‘/Lamb’. Deze albums zijn uitgeven door het toonaangevende Belgische label ‘Morc’.


Aanvangstijden

Vrijdag 12 april 2024: 20.00 uur

De zaal zal om 20.00 uur opengaan.
Om 21.00 uur zal het programma van start gaan.
Rond 23.00 uur zal Sangre de Muerdago eindigen.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

De entree voor het concert is 8,- euro (of meer; extra donations zijn voor de muzikanten).
Met een entree van 8,- euro houdt De Resistor concerten toegankelijk voor iedereen.
 

Bezoekersinformatie

RESISTOR (Vrijplaats Leiden)
Middelstegracht 36
2312 TX Leiden (Zuid-Holland)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Wereldmuziek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda