Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Zomeravondconcert Le Nuove Musiche in 't Woudt

Zaterdag 22 juni 2024 | Kerk in kerkdorp 't Woudt | Schipluiden (Midden-Delfland)
Le Nuove Musiche bestaat uit: Krijn Koetsveld - artistieke leiding, Jennifer van der Hart, Wendy Roobol Janneke Stoute – sopranen, Cassandra Luckhardt - viola da gamba, Kiki Jaski - regie
Sanne Puijk - visueel concept en kostuums. Zij brengen het programma TRE DONNE, een muzikaal, thematisch en dramaturgisch unieke voorstelling. De waargebeurde inspiratiebron voor TRE DONNE is het 16de -eeuwse Hof van Ferrara, waar schijnbaar uit het niets drie vrouwen, ‘Tre Donne’, hun (muzikale) stem verheffen. Zij zijn virtuoze zangeressen. Graaf Alfonso d’Este geeft hen de vrijheid om in het openbaar op te treden, geheel in strijd met de mores van die tijd. De Tre Donne di Ferrara treden daarmee uit hun anonimiteit. Componisten schrijven speciaal voor hen muziek en bestaande stukken worden voor de Tre Donne bewerkt. De voorstelling trekt hun verhaal door in de tijd. Via andere vrouwen die in de muziekgeschiedenis opkwamen maar ook weer verdwenen, veelal door de man. Zoals Clara Schumann en Nadia Boulanger. En via moderne nieuwe composities van Kate Moore, teksten van moderne bekende schrijfsters en persoonlijke verhalen van onze 3 vrouwen op het toneel. Voor ons begint het feminisme niet in de vorige eeuw, maar reeds in 1600.
De fantastische musici van Le Nuove Musiche brengen deze vrouwen terug met muziek van Claudio Monteverdi, Nadia Boulanger, Clara Schumann en Stijn van der Loo, en met teksten van Kiki Jaski.


Aanvangstijden

Zaterdag 22 juni 2024: 20.00 uur

Zie voor informatie over alle Zomeravondconcerten op de website van de stichting. De aanvangstijd is 20.00 uur. Het concert duurt tot ca. 21.30 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het optreden zelf.

Prijzen

De toegangsprijs is €21,- incl. een drankje in het nabijgelegen koffiehuis De Hooiberg. Kaarten kunnen via de website van de stichting aangeschaft worden.
Naast de kerk ligt een ruime (gratis) parkeerplaats.
 

Bezoekersinformatie

Kerk in kerkdorp 't Woudt
't Woudt 25
2636 HD Schipluiden (Zuid-Holland)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Muziek | Klassiek

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

 • Pauzeconcert kloosterkerk den haag
  elke 1e en 3e woensdag van de maand pauzeconcert in de Kloosterkerk te Den Haag aan het Lange Voorho .. »
  19 juni
 • Stadspodium Rotterdam
  Het gezelligste openluchtpodium voor en door Rotterdammers .. »
 • Musicon
  Gezellig muziekpodium waar feestjes, dansavonden, jamsessies en optredens worden georganiseerd. .. »
Uitgelicht