Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Rethinking Plastic

1 juni t/m 31 december 2021 | Yksi Expo | Eindhoven
Verpakkingsmateriaal om fotomodellen mooi aan te kleden. Lampenkappen van landbouwafval. Plastic-achtig materiaal op basis van mensen haar. En bloempotten gemaakt van gerecyclede flessendoppen uit de Amsterdamse grachten. Met Rethinking Plastic laat Yksi Expo op een verrassende en prikkelende manier zien hoe we anders kunnen kijken naar en omgaan met plastic, ‘s werelds meest verguisde materiaal.

De urgentie van plastic als milieuprobleem is duidelijk, maar tegelijkertijd is een wereld zonder plastic nauwelijks voor te stellen. Zie de toepassingen in de medische sfeer, op het gebied van elektriciteit, in auto’s en vliegtuigen en in huishoudelijke apparaten. We moeten dus anders gaan denken over plastic als materiaal en er anders mee omgaan. Ontwerpers kunnen daarbij helpen. Met alternatieven van hernieuwbare materialen, of door zodanig te ontwerpen dat plastic producten langer mee gaan en beter te scheiden en dus beter te recyclen zijn. Ook kunnen ze manieren bedenken om plastic opnieuw te gebruiken. En ze kunnen plastic producten met (gevoels)waarde creëren, wat zorgt voor een andere beleving.


Aanvangstijden

1 juni t/m 31 december 2021: 11:00 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Yksi Expo
Torenallee 22-04 (strijp-s)
5617 BD Eindhoven (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Overig

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda