Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

DE PRENT Sleutel voor eigentijdse grafiek

22 september 2022 t/m 12 maart 2023 | Museum 't Oude Slot | Veldhoven
Een fascinerende expositie waarbij 38 hedendaagse grafisch kunstenaars, allen lid van de vakvereniging Grafiekplatform, een uitdagende ontmoeting aangingen met de unieke 17e – 19e -eeuwse prentencollectie van museum ’t Oude Slot te Veldhoven. Ze gebruikten daarbij diverse druktechnieken en vertaalden vaak het onderwerp van de oude prenten naar actuele hedendaagse thema’s. Met als eindresultaat verrassend, nieuw grafisch werk dat is te zien tezamen met de door hen uitgekozen oude prenten die als inspiratiebron dienden.

Bij de expositie is een rijk geïllustreerde catalogus verschenen. Deze is te koop in het museum. Het bezoek mag bepalen welke graficus de publieksprijs verdient. Komende zondagen 22 januari, 19 februari en 12 maart zijn er kunstenaars aanwezig die over hun werk vertellen.

Er is werk van de volgende grafici te zien: Erni van Aerts, Hilda Boer, Etta Boerkoel, Wim van Broekhoven, Jan van Dijk, Hilly van Eerten, Jacomijn den Engelsen, Petra Fenijn, Peter Franssen, Jeanet Kingma, Maria Kapteijns, Marisa Keller, Maria Klerx, Olga van der Klooster, Hannah Kockx, Susanne de Kraker, Flip Lambalk, Iris van Lavieren, Josette Lenders, Lisetteh, Rolf Maas, Cisca Poldervaart, Marina Provatidou, Lydia Roelofsen, Sarah van Rossem, Leonie van Santvoort, Karin Schreppers, Francine Steegs, Sjoerd Tegelaers, Sophie Teunissen, Roos Marthe Thijsen, Helma Veugen, Nantsje Vonk, ML Wasiela, Angelique van Wesemael, Carole Witteveen, Mattijs Wolthaus en Titi Zaadnoordijk.


Aanvangstijden

22 september 2022 t/m 12 maart 2023

Woensdag tot en met zondag van 13:00 uur - 17:00 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Museum 't Oude Slot
Hemelrijken 6
5502 HM Veldhoven (Noord-Brabant)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda