Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Jamie Kane - Carriers - WARP 08

4 februari t/m 11 maart 2023 | SEA Foundation | Tilburg
bewaar
Jamie Kane beschrijft het functioneren van zijn praktijk als een stortplaats waar de geschiedenissen van materialen elkaar ontmoeten en door de tijd heen bewegen. Fragiele fragmenten van taal, objecten of plaatsen worden door de kunstenaar uit de composthoop gelicht en via verschillende maakprocessen herschapen. In de vitrine en in de voorkamer van SEA Foundation presenteert Kane, die woont en werkt in Tilburg, het project Carriers dat bestaat uit keramische stukken die voorheen als draagconstructies dienden tesamen met een video en schilderijen.

Carriers
Kane's Carriers zijn geen containers om dingen in te doen. Het zijn dragers die in het keramisch droogproces steun boden aan de andere werken. De opengewerkte platen waren aanvankelijk gemaakt om de permanente openbare sculptuur voor het IJsselland Ziekenhuis in Rotterdam te dragen. De lucht kon door de ribben en de gaten in de klei circuleren, waardoor de dragers in de vorm van steunplaten, samen met de keramische werken die eroverheen lagen, in hetzelfde tempo konden drogen en krimpen. Hoewel de werken erg zwaar zijn, zijn ze nu ongelooflijk fragiel en hun uiterlijk doet denken aan versteende skeletten. Hun werking gaat verder dan alleen hun functionaliteit en stelt ons in staat om ons voor te stellen wat ze hadden kunnen zijn en nu betekenen. De dragers zijn daarmee de echo's van wat ze ooit ondersteunden.


Aanvangstijden

4 februari t/m 11 maart 2023: 13:00 uur

Tentoonstellingsdata de website - de website
Kunstenaar: Jamie Kane
Openingstijden: de vitrine is 24/7 open, en de voorkamer is open van donderdag t/m zaterdag van 13.00 - 17.00 uur of op afspraak.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

SEA Foundation
Tivolistraat 22
5017 HP Tilburg (Noord-Brabant)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda