Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Schilderijen Tan van Dooren in De Wandelgangen

26 februari t/m 19 maart 2023 | De Wandelgangen | Hilvarenbeek
Tan van Dooren schildert landschappen en stads- en dorpsgezichten. Figuren komen in haar werk zelden voor. Het geeft de werken een mate van prettige verstilling. Ze is zuinig met details en denkt goed na over welke details kunnen worden weggelaten en welke wel noodzakelijk zijn.
Compositie, vorm en kleur zijn belangrijk in het werk. De juiste interactie tussen deze drie aspecten maken haar werk krachtig en prettig om naar te kijken.
In veel schilderijen van Tan is een belangrijke rol weggelegd voor licht en schaduw. Door de nadrukkelijk aanwezige en sterk aangezette schaduwpartijen krijgen de geschilderde onderwerpen nog meer zeggingskracht.
De schilderijen die op de tentoonstelling in Hilvarenbeek zijn te zien, zijn hoofdzakelijk van de laatste paar jaren. Het betreft werken geïnspireerd door wandelingen en fietstochten in Nederland en in Frankrijk en Italië. Het zijn veel zomerse taferelen en de warmte spat van het doek.
Tan van Dooren heeft in 2019 de Academie van Schone Kunsten in Arendonk afgerond. Ze heeft sinds die tijd een sterk eigen stijl ontwikkeld. Ze schildert voornamelijk in acryl, maar maakt soms een uitstapje naar olieverf. Tan exposeerde in 2021 in het Oude Kerkje in Middelbeers en eerder in het gemeentehuis in Goirle.


Aanvangstijden

26 februari t/m 19 maart 2023: 14:00 uur

De tentoonstelling is vier zondagen te bezoeken tussen 26 februari en 19 maart, steeds van 14.00 tot 17.00 uur. De kunstenaar is alle zondagen aanwezig.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

De Wandelgangen
Vrijthof 9
5081 CA Hilvarenbeek (Noord-Brabant)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda