Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Earth

2 september t/m 1 oktober 2023 | Galerie De Roos | Tilburg
Vol trots maakt José Sintnicolaas bekend dat zij haar solo-expositie met de titel 'Earth' zal presenteren in Galerie De Roos in Tilburg.

Van jongs af aan bewondert ze de natuur en aarde. Haar reis naar duurzaamheid versterkte tijdens haar jarenlange verblijf in China en Zuid Oost Azië. Daar zag zij met eigen ogen de verontrustende veranderingen in de natuur. Het maakte haar bezorgd en zij besloot via haar serie Earth een eerbetoon aan de aarde te maken.

José maakt kunstwerken op linnen, zowel in groot als klein formaat, waarbij zij gebruik maakt van natuurlijke materialen zoals glas, zand, (natuur)stenen en papier. Deze materialen, vaak met grove structuren, symboliseren de elementen van de aarde en brengen het gevoel naar boven dat je in de natuur ervaart. Met haar abstracte landschappen probeert ze een harmonie te creëren die een gevoel van rust en verstilling oproept.

De tentoonstelling belooft niet alleen visueel aantrekkelijk, maar biedt ook ruimte voor interpretatie. Elk kunstwerk uit deze serie brengt op zijn eigen manier het thema 'Earth' tot leven, waardoor bezoekers worden uitgedaagd om dieper na te denken over de toekomst van de aarde.

‘Earth’ zal op zondag 3 september om 14.30 uur officieel worden geopend in Galerie De Roos en bezoekers krijgen de gelegenheid om met de kunstenares te spreken en meer te weten te komen over de inspiratie achter deze tentoonstelling.


Aanvangstijden

2 september t/m 1 oktober 2023: 14:00 uur

Elke zaterdag en zondag in september van
14 - 17 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Galerie De Roos
Veldhovenring 25
5041 BA Tilburg (Noord-Brabant)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda