Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Kracht van de troon

14 oktober 2023 t/m 10 maart 2024 | Paleis Het Loo | Apeldoorn
Ieder jaar op Prinsjesdag wordt de troonrede voorgelezen door het staatshoofd. Ook dit jaar neemt koning Willem-Alexander plaats op de troon die alleen op Prinsjesdag wordt gebruikt. Deze troon is van 14 oktober tot en met 10 maart 2024 te zien in de tijdelijke tentoonstelling ‘Kracht van de troon’ op Paleis Het Loo.

Stoel of troon
Van oudsher spelen tronen over de hele wereld een centrale rol in de verbeelding van macht en autoriteit. Van de glorieuze stoelen van koningen en koninginnen tot zetels van leiders en sprookjesfiguren. De troon vertelt verhalen van verschillende culturen. Wat maakt een stoel tot een troon? Wat betekent dit voor de persoon die erop zit en welke invloed hebben de mensen rondom de troon?

Een tentoonstelling voor iedereen
Van de troon uit de Ridderzaal tot de IJzeren Troon uit "Game of Thrones". Van een Ashanti-troon tot het serene beeld van Maria als de Zetel der Wijsheid en van het bijzondere universum van fotograaf Jan Hoek tot koninklijke Oranjetronen.

De symboliek van de troon
Een troon is niet zomaar een meubel waar je op zit; het is een symbool van bijzondere macht en verhevenheid. Het vertegenwoordigt naast een koninklijke of goddelijke autoriteit, ook wijsheid, rechtvaardigheid en stabiliteit.

Tronen hebben veel vormen. Van weelderig tot ingetogen, klassiek tot eigentijds, feitelijk tot gefantaseerd. In de tentoonstelling zijn diverse kunst- en historische objecten van bruiklenen en uit de eigen collectie te zien.


Aanvangstijden

14 oktober 2023 t/m 10 maart 2024: 00:00 uur
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Paleis Het Loo
Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn (Gelderland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Beeldende kunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Ook interessant

 • Art-Brummen 2024
  vanaf 27 april
 • Verkoopexpositie en kunstveiling
  9 mei
 • Grensverleggers in de kunst
  vanaf 9 mei
 • Night and Day
  t/m 26 mei
Zet alvast in je agenda