Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Louise van Roij - solo expositie

22 oktober t/m 22 november 2023 | Cultureel Centrum Elckerlyc | Hilvarenbeek
Louise van Roij uit Esbeek schildert in een collage stijl. Zij schept een nieuw universum in alle denkbare vormen en in prachtige tinten, veelal pastel. Haar wereld zweeft als het ware in het heelal of misschien wel kilometers diep in zee. Het is een lieflijke en dynamische wereld en de deining is bijna voelbaar. Maar bovenal straalt het werk rust en sereniteit uit. Haar lijnenspel is sterk, kleine gedetailleerde en soms goed verstopte afbeeldingen verraden een goed tekenaar. Louise werkt hoofdzakelijk met acrylverf en olieverf, soms met pen, maar vooral met penseel en paletmes.

Louise creëert wat zij ervaart overeenkomstig de stilte in de natuur. Zij weet instinctief waar zij blij van wordt en brengt dat over in haar schilderijen. Zij werkt als het ware vanzelf naar een balans in haar werk. Het is een soort intuïtie, iets waardoor zij vorm en kleur bij elkaar zet en er een mooi evenwicht ontstaat. Het schilderen is voor haar een ontdekkingstocht, zij houdt van de schoonheid van imperfectie. Haar werk is dromerig, poëtisch en tegelijkertijd vol levensvreugde. ‘Ik doe alles met mijn hart’.

Haar expositie in Cultureel Centrum Elckerlyc is een primeur. Het is kennelijk nog steeds mogelijk om in de krochten van de samenleving een parel te vinden van de zoete soort. Louise van Roij zet met haar werk een handtekening voor een krachtige en eigen stijl. Het is werk dat vraagt om van dichtbij bekeken te worden.


Aanvangstijden

22 oktober t/m 22 november 2023: 00:00 uur

Openingstijden op maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 22:00 en op zaterdag van 12:00 tot 17:00.
Opening van de tentoonstelling is op zondag 22 oktober om 14:00.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de tentoonstelling zelf.

Prijzen

Gratis parkeren, parkeerschijf op sommige locaties noodzakelijk.
 

Bezoekersinformatie

Cultureel Centrum Elckerlyc
Achter 't Raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Tentoonstelling | Schilderkunst

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda