Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

De Meid de Baas

Zaterdag 26 juni 2021 | Schouwburg Hengelo | Hengelo
“De Meid, de Baas” is een komische rock-opera, met een eigentijdse setting in een sit-com stijl. De voorstelling is gebaseerd op de beroemde intermezzo's van de Italiaanse barokcomponist Giovanni Battista Pergolesi. Het komische intermezzo La serva padrona is een verhaal over een rebelse dienstmeid die met de heer des huizes trouwt. Met deze voorstelling werd Pergolesi het lichtende voorbeeld van een nieuwe generatie, wiens ideeën een halve eeuw later uitmondden in de Franse Revolutie. In La serva padrona speelt de opkomende burgerij de hoofdrol, en niet de adel en vorstenhuizen zoals voorheen. En zo werd Pergolesi plotseling een van de symbolen van een nieuwe beweging.
In deze voorstelling van een uur wordt het verhaal gespeeld door twee zangers, een mime-speler en een band bestaande uit drums, elektrische bas, elektrische gitaar en fluit, allen professionele artiesten.
De voorstelling is geschikt is voor het hele gezin: voor liefhebbers van concerten, theater, rock en klassieke muziek, liefhebbers van musicals en opera en, ook voor alle liefhebbers van romantische Amerikaanse sitcoms (denk aan The Nanny, Bewitched, I dream of Jeanie, Down with love).

De Meid, de Baas wordt geproduceerd door Camerata de' Bardi van Nederland en is te zien in: Nijmegen (25 - 6), Hengelo (26 - 6), Utrecht (29 - 6), Eindhoven (30 - 6), Zevenaar (1 - 7), Den Haag (2 - 7) en Velp (4 - 7). Zie de weblink voor meer informatie en kaartverkoop.


Aanvangstijden

Zaterdag 26 juni 2021: 19:00 uur

Alle voorstellingen beginnen om 19.00u, behalve die op 4 juli in Openluchttheater De Pinkenberg in Velp. Die start om 17.00u.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

Toegangsprijs: €24,50.
 

Bezoekersinformatie

Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo (Overijssel)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Theaterconcert

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Ook interessant

  • Openluchttheater De Kösterskoele
    Openluchttheater met een prachtig decor vol spektakel. Ook zijn er activiteiten. .. »
  • Kofferbakmarkten Car Boot Sale
    2e hands goederen markt vanuit de kofferbak .. »
    21 april
  • Kunstmoment Diepenheim
    2 lange weekenden kunst in Diepenheim! .. »
    19 april
Zet alvast in je agenda