Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Oorlog aan de Rivier

16 t/m 20 september 2021 | Nabij Prinses Màximasluizen | Lith (Oss)
Oorlog aan de Rivier gaat over waargebeurde dingen die niet in geschiedenisboeken staan. Mensen die de oorlog in het Maasland nog hebben meegemaakt hebben hun persoonlijke verhalen en herinneringen verteld en schrijver Ans Jager heeft hier een doorlopend verhaal van gemaakt. Centrale plek in het stuk is café ‘Bij Marie’, waar je kennis maakt met het gezin van Marie en kleurrijke figuren in en uit lopen. De bakker, de naaister aan huis, de postbode, de eierhandelaar en natuurlijk Duitse en Engelse soldaten.

De voorstelling wordt opgevoerd in een tijdelijk tenttheater aan de Oude Maas op historische bodem. Hier vloog een V1 rakelings langs de sluis, werd een schip onder vuur genomen door Engelse Jagers, werd smokkelhandel gedreven met schippers die over de Maas kolen vervoerden en landden vlakbij de eerste bevrijders.

Stap in september café ‘Bij Marie’ binnen en je staat aan het begin van WO2. En al vliegen de bommenwerpers over, Marie schenkt koffie voor vriend en vijand ‘want mensen zijn mensen’. Het wordt alleen lastiger als koffie en suiker op de bon gaan, nieuwe regels hun intrede doen, verraad om de hoek komt kijken en de gemoedelijke sfeer onder druk komt te staan. De voorstelling schetst klein, maar niet te onderschatten, oorlogsleed en wordt muzikaal ondersteund door koor en combo met liedjes uit en van vóór de oorlog.


Aanvangstijden

16 t/m 20 september 2021: 20:15 uur

Iedere avond om 20.15u.
Let op: Dit heeft al plaatsgevonden.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

Reserveren € 20,00 Aan de kassa €22,50.
 

Bezoekersinformatie

Nabij Prinses Màximasluizen
Sluismeester 1
5397 EC Lith (Noord-Brabant)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Toneel

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *






Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda