Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Lezing Angelie Sens

Vrijdag 16 september 2022 | de Reestkerk | Balkbrug (Hardenberg)
Op 8 september 2022 is het 200 jaar geleden dat de eerste 10 bedelaars aankomen op de Ommerschans. Johannes van den Bosch, initiatiefnemer van onder meer de kolonie Ommerschans presteert het om in 1822 het destijds grootste gebouw van Nederland in een recordtijd uit de grond te stampen.

Wie is toch die man die zo bepalend is geweest voor de Ommerschans en Balkbrug, indirekt en direkt. Voor vereniging de Ommerschans een mooi moment om Angelie Sens uit te nodigen voor het houden van een lezing. Angelie Sens is schrijver van het boek de Kolonieman, Johannes van den Bosch, volksverheffer in naam van de Koning.

Begin negentiende eeuw is Napoleon verslagen en het prille Koninkrijk der Nederlanden moet opnieuw zijn plaats in de wereld vinden. Johannes van den Bosch speelt hierin een cruciale rol. In zijn loopbaan was hij militair, minister van Koloniën en gouverneur-generaal en oprichter van de Maatschappij van Weldadigheid. In de lezing gaat Angelie Sens, cultuur-en pershistoricus en directeur Zuid-Afrikahuis, o.a in op zijn sociale betrokkenheid bij de oprichting van de Maatschappij van Weldadigheid, over zijn grote daadkracht in de andere koloniën, de slavernij in Suriname en de invoering van het Kultuurstelsel. In de Indonesische archipel.


Aanvangstijden

Vrijdag 16 september 2022: 20.00 uur

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

kosten: € 5,00.
 

Bezoekersinformatie

de Reestkerk
Oud Avereest 5
7707 PM Balkbrug (Overijssel)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Lezing

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda