Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Dhlomo Thuiswedstrijd van een legendarische Tukker

21 juni t/m 2 juli 2023 | Erve Asito | Almelo
bewaar
Erve Asito is het decor van een kleurrijk en muzikaal theaterspektakel over de legendarische Zuid-Afrikaan Darius Dhlomo; voetballer, bokser en muzikant die in Twente zijn thuis vond. Dé locatievoorstelling voor iedereen van 10 jaar en ouder met livemuziek, zang, dans, eten en drinken. Gespeeld en gedragen door professionele acteurs én meer dan 100 spelers uit Oost-Nederland.

Twente IS MIEN THOES
De 27-jarige Darius Dhlomo verlaat eind 1958 het apartheidsregime in Zuid-Afrika en gaat profvoetballen voor plaatselijke trots Heracles. Dhlomo was in zijn geboorteland a man of many talents en blijkt dat ook in Nederland. De middenvelder is buiten het stadion ook bokser, jazz- en bluesmuzikant. Bij Heracles blijft Darius altijd in de schaduw van goede vriend Steve Mokone. Maar in tegenstelling tot zijn landgenoot, blijft Dhlomo in Nederland. Als hij na 34 jaar terugkeert naar Zuid-Afrika, beseft hij zich daar: Ik wil weer op hoes an. Twente is mien thoes.

‘Een één-tweetje tussen voetbal en theater’

Muzikaal theaterspektakel Dhlomo toont Darius’ jeugd in Zuid-Afrika en hoe hij het besef krijgt van apartheid in zijn land. Hoe hij daar besluit om voetballer te worden en hij al boksend Nelson Mandela leert kennen. Hoe hij – nog zo groen als gras – de oversteek maakt om, samen met Mokone, in Almelo het verschil te maken. Hoe hij zich thuis voelt als gelijkwaardige speler op het veld bij Heracles, Vitesse, Tubantia en de Enschede Boys, en in Enschede de liefde vindt voor Gerr.


Aanvangstijden

21 juni t/m 2 juli 2023: 20:30 uur

Op weekenddagen speelt Dhlomo twee keer: om 14.30 en om 20.30 uur.
Op maandagen is Dhlomo in de rust.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Prijzen

Kaarten voor DHLOMO kosten € 40,- per stuk. Jongeren en studenten betalen € 28,50.
Kaarten scoor je op dhlomo. nl.
 

Bezoekersinformatie

Erve Asito
Van Riemsdijkplein 1 Almelo
7606 ZA Almelo (Overijssel)
Meer informatie »


Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Familievoorstelling

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda