Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Nederlands Silent Film Festival

11 t/m 14 januari 2024 | Pand P | Eindhoven
Van 11 tot en met 14 januari 2024 vindt het Nederlands Silent Film Festival plaats in Eindhoven. Dat weekend kunnen bezoekers een unieke reis maken door de wereld van stille film, een kunstvorm waarbij films zelf geen geluid hebben en in plaats daarvan voorzien zijn van live muziekbegeleiding. Het NSFF programmeert stille film klassiekers en iconen als Buster Keaton, Mary Pickford en Fritz Lang, maar ook onbekende pioniers en zeldzame filmparels. ‘Silent film musici’ zoals Maud Nelissen (piano), Daan van den Hurk (piano), Elizabeth-Jane (harp) en Meg Morley (piano) begeleiden de 12 filmprogramma's live.

Buster Keaton, Mary Pickford, Asta Nielsen, Fritz Lang, Mabel Normand en Oliver Hardy: allemaal grote namen die tijdens het NSFF te zien zijn. Maar het festival daagt bezoekers ook uit nieuwe aspecten van de stille film te ontdekken, in programma's die voor het eerst in Nederland te zien zijn. Zo presenteren schrijver Anke Brouwers en filmwetenschapper Kate Saccone in ‘Who’s that Girl?’ een selectie van films gemaakt door of over sterke, grappige, betoverende, kunstzinnige én koppige vrouwen, onterecht ondergesneeuwd door hun mannelijke collega's. Het NSFF programmeert dit jaar ook de nieuwste restauratie van Forbidden Paradise (1924) over keizerin Catharine de Grote, waardoor deze samenwerking tussen grootheden Ernst Lubitsch (regisseur) en Pola Negri (actrice) na bijna 100 jaar voor het eerst weer in zijn geheel te zien is!.


Aanvangstijden

11 t/m 14 januari 2024: 00:00 uur

Er zijn elke dag verschillende films, op verschillende tijden. Check het programma op de website voor alle informatie.
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van de voorstelling zelf.

Bezoekersinformatie

Pand P
Leenderweg 65
5614 HL Eindhoven (Noord-Brabant)
Meer informatie »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres
Genre: Theater | Film

Voeg een review toe

Jouw e-mailadres wordt niet getoond. Verplichte velden zijn *


Laat dit leeg:

Zet alvast in je agenda