Altijd toegang tot je favoriete uitjes

Om uitjes te bewaren dien je ingelogd te zijn met een gratis Uitzinnig.nl account. Dan kan je jouw favoriete uitjes altijd op al je apparaten terugvinden.

Inloggen

Open Tuinen Dagen Amsterdam

16 t/m 18 juni 2023 | 25 tuinen | Amsterdam
 vindt dit leuk
(44 stemmen)
89%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2023 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

Ontdek de verborgen tuinen in Amsterdam tijden de Open Tuinen Dagen 2023! Circa 25 tuinen van zowel particulieren als instellingen openen de deuren. Zo krijg je de kans om een variëteit aan grachtentuinen te bezoeken en verborgen tuinen te ontdekken.

Het thema van dit jaar 'De grachtentuin als decor' verwijst naar de wijze waarop het decor tuin zich verhoudt tot de omringende ruimte. Met andere woorden: wat ervaar je, zie je en valt je op wanneer je typisch Amsterdamse grachtentuin binnenstapt?

De tuinen van Amsterdam worden ook wel het best bewaarde geheim van de stad genoemd omdat je ze niet kunt zien vanaf de straat. Geniet dit jaar weer van alle opengestelde tuinen, waarvan het grotendeel normaal gesproken gesloten is. En neem een kijkje in de tuinen achter de gevels van de grachtenhuizen.
“ Ontdek de verborgen tuinen in Amsterdam! ”
Het doel van de Open Tuinen Dagen is de aandacht te vestigen op het groene erfgoed van de stad, in dit geval de ‘groene longen’ van de grachtengordel. Maar de doelstelling gaat breder: een gedeelte van de opbrengst van de Open Tuinen Dagen komt ten goede aan het Grachtentuinen Fonds, beheerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Met dit fonds worden Amsterdamse projecten gesteund die toegang tot groen erfgoed stads breed mogelijk maken. Van de grachten, voor de stad.

Voor wie?

Dit evenement is voor jong volwassenen, volwassenen en senioren.


Aanvangstijden

16 t/m 18 juni 2023

Vrijdag 16 juni: 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag 17 juni: 10.00 - 17.00 uur
Zondag 18 juni: 10.00 - 17.00 uur
Controleer voor een bezoek altijd even de aanvangstijden op de website van het evenement zelf.

Prijzen

Tickets zijn te bestellen via de online voorverkoop in de webshop van Museum Van Loon t/m 15 juni voor €20,- (excl. service kosten).
Gedurende de Open Tuinen Dagen zijn tickets te verkrijgen bij één van de startadressen aan de deur of via de webshop van Museum Van Loon voor €22,50 (excl. service kosten).
Tickets zijn 3 dagen geldig, iedere tuin kan eenmaal bezocht worden.

Bezoekersinformatie

25 tuinen
Keizersgracht 672
1017 ET Amsterdam
Schrijf een review »

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres


Video Open Tuinen Dagen Amsterdam

1 Review over Open Tuinen Dagen Amsterdam

M Verhoeff uit Nijbroek schreef op 16 juni 2023
Wij hebben voor het eerst de “Open tuinen dagen 2023 Amsterdam” bezocht. Hoopvol gingen wij als tuinliefhebbers, nieuwsgierig op pad. Moesten er een eind voor rijden…..maar het viel best tegen. De meeste “tuinen” waren niet onderhouden. Verwilderd, of slechts gras en nauwelijks planten. Dus veelal niet interessant en geen moeite gedaan voor de bezoeker die er toch entree voor betaalde. Dat voelde niet goed en stelde teleur. Wij vonden dit echt een tegenvaller. Jammer!

Schrijf een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.

Ook interessant

  • Stroom De Zaan in beweging
    Een fototentoonstelling met nieuw werk van Bert Verhoeff en David Galjaard .. »
  • VOC-schip Amsterdam bij Het Scheepvaa...
    Bij Het Scheepvaartmuseum ligt de replica van het beroemde VOC-schip Amsterdam. .. »
  • Fabrique des Lumières
    Kunstwerken worden hier door lichtprojecties en muziek tot leven gebracht. .. »

Uitgelicht