Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle

Uitagenda > Festivals & evenementen > Overijssel
15 december t/m 3 maart 2019 | IJsselhallen Zwolle | Zwolle
 vindt dit leuk
(393 stemmen)
92%
Stem nu ook
Let op: Dit evenement heeft in 2019 plaatsgevonden en is afgelopen. Mocht er nieuwe informatie komen (over een volgende editie) dan lees je dat hier.

Het IJsbeelden Festival is met meer dan 1.200m² kunstwerken van internationale ijskunstenaars het grootste winterevenement van Nederland. Beleef de betoverende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw met dit jaar het thema: “Wereldberoemde verhalen”.

Lichteffecten, geluid en projectie maken het thema nog magischer. Voor kinderen is er in de vakantieperiode een WinterWonderland met kermisattracties, springkussens, LEGO en ijsworkshops.Aanvangstijden

Zaterdag 15 december 2018 t/m zondag 4 maart 2019
Van 10.00 uur tot 17.00 uur. Alleen in de vakantie op maandag geopend.

Controleer voor een bezoek altijd even de openingstijden op de website van de locatie zelf.

Prijzen

Online € 14,50 volwassene
Online € 10,00 kinderen van 3 t/m 11 jaar.
< 3 jaar gratis

Bezoekersinformatie

IJsselhallen Zwolle
Rieteweg 4
8011 AB Zwolle
Tel.: 0644342497
Beoordeel Nederlands IJsbeelden Festival »


Video Nederlands IJsbeelden Festival

Meer over:

KermissenKunstmarkten

Meer evenementen in de omgeving


14 Reviews over Nederlands IJsbeelden Festival

Cis uit Gorinchem schreef op 28 december 2018 17:15
Zeer lange wachttijden er wordt geadviseerd later op de dag terug te komen maar dan nog zeer lange wachttijden. Ook al heb je online je kaarten gekocht. Treintje rijdt naar centrum van Zwolle maar ook daar vechten voor een zitplekje omdat mensen niet op hun beurt kunnen wachten.

Niets gezien dus zonde van onze tijd. Voor de middenstand wel een leuke binnenkomer, Zwolle centrum is wel aardig.

Misschien een idee om kaarten met een tijd erop te gaan verkopen, iedereen blij......
Leo van Hoorne uit Gorinchem schreef op 28 december 2018 11:52
Helaas online kaarten gekocht. Wachttijd twee uur voordat je binnen bent. Belachelijk dat er gewoon onbeperkt kaarten worden verkocht.
Sylvia van Velp uit Nijmegen schreef op 20 december 2018 21:28
Ik mocht een review schrijven, over de A. Vogeltuinen.
Het is fantastisch, dat deze gewone planten, en bloemen, zo'n medische werking hebben. Het veld ziet er prachtig uit. Ook zijn er naambordjes geplaatst, over de werking ervan.
Tevens is er een blotenvoetenpad, waar het heel spannend is, om in allerlei bakken te lopen en te voelen. Ik had zo de smaak te pakken, dat ik een uur later, nog in de bossen liep met blote voeten. Regelmatig, werd ik toegeroepen: mevrouw het blotenvoetenpad is verderop...….
Heerlijke ervaring. Zo'n vrijheid.
C uit Amsterdam schreef op 28 januari 2017 12:33
We all found it very disappointing. The first time we went we left because there was a huge storm with strong wind and when because the event is in a tent felt so unsafe. The walls and ceiling as well as huge metal doors were swaying in the wind. We did not go in but returned on a quieter safer day. It took less than an hour to see it. Very expensive for what is on offer. Horeca self sevice and outrageous prices 3.70 per chocomel in disposable cups. Nothing inside for interactivity but a small ice slide for kids. Very cold. The sculptures had a look of being made on assignment as if they had all been given a design to create that was drawn by the same person in the same style. Some were beautiful but the amount of time spent walking through and the overall experience offered paled in comparison to the price. I did not think it offered value for money. Ridiculous to have to pay 50 cents to use a restroom with that kind of ticket price...complete money grubbing type of feel. We were a family with 3 children and grandparents.
H schreef op 24 januari 2016 16:37
Heel indrukwekkend om te zien. Met een uurtje heb je alles wel gezien, maar wel de moeite waard. De horeca is echter vreselijk duur. En voor de toiletten betaal je 0,50 cent terwijl ze niet schoon waren. De toilet mevrouw had het te druk met haar geld te tellen...
Joke Doggenaar uit Meppel schreef op 9 december 2014 22:28
Bijzonder mooi en knap gemaakt en bedacht!
Je vergeet het nooit meer als je het gezien hebt....het is een bijzondere ervaring. Wel lekkere warme kleding aan.
Ger van de Ven uit De Moer schreef op 28 januari 2014 19:56
25 jan. Vanuit Brabant met de trein naar Zwolle. Bij veel van de beelden ontbraken de scherpe contouren en vertoonden scheuren.Het was dan wel een van de laatste dagen maar dit viel me tegen. Jammer van de dure treinreis en de entree van € 9,50. Ook te veel figuren op te weinig ruimte en te smalle looppaden. Alles bij elkaar een tegenvaller.
D. Buitenhuis schreef op 16 januari 2014 23:00
Komen wij daar vanavond is het gesloten voor publiek!
hoogeboom uit dedemsvaart schreef op 10 januari 2014 19:56
Vanmiddag geweest ,super,wel koud
ben er 2 keer door geweest,waarbij de tweede keer nog beter uit kwam,we hebben er een middag zwolle van gemaakt.
zeker de moeite waard
Maarten uit Zwolle schreef op 6 januari 2014 14:55
Ik ben er vorig jaar geweest en vond het super om mee te maken. Dit jaar ook weer heen geweest met mijn vriendin. Ik vind het zeker een aanrader voor anderen om hier ook eens een kijkje te nemen! Je moet natuurlijk wel tegen de kou kunnen of je warm aankleden. Ook zijn we dit jaar gratis de ijsbaan op geweest. Dankzij de kortingsbon die wij via deze website konden uitprinten. Ideaal! http://www.uitmetkorting.nl/ijsbeelden-festival/kortingsbon-ijsbeelden-festival/
Jaap Bouma uit T Harde schreef op 19 november 2013 22:51
Ik ben 3 x geweest in zwolle blijt een aanrader
is kunst om te maken ik ga weer kijken is leuk geslaagde evenment in punten score 8
Kim schreef op 19 januari 2013 20:46
Het was erg mooi! We zijn er 2 keer in gegaan om het nog een keer goed te bekijken. Het voelde wel veel kouder aan dan die -8 graden, dus kleed je idd erg goed warm aan. Hier boven staat dat er naast het ijsbeeldententoonstelling een ijsbaan staat, maar helaas die was er niet meer tot grote teleurstelling van mijn kinderen. Voor noppes de schaatsen meegenomen in de trein! Als er een datum bij zou staan tot wanneer die ijsbaan er zou staan, was handig geweest, tip voor de volgende keer voor de organisatie?!
Sacha uit Ermelo schreef op 12 januari 2013 20:39
Erg mooi. Het was vandaag echter vele malen kouder dan de -8 die wordt genoemd. Paar jaar geleden in Maastricht geweest en daar was de kou veel beter te doen. Jammer want nu rent iedereen echt langs de sculpturen en de ijspracht verdient meer.
M.M. Scholte uit Capelle a/d Ijssel schreef op 14 december 2012 07:03
Een unieke gelegenheid om Kunst in een koude omgeving te bekijken,Kunst met een Groote K,ga het voor de tweede keer bekijken Een aanrader voor ierdereen,die van Kunst,Sprookjes,en Kleuren houd

Schrijf een reviewLaat dit leeg:

* Verplichte velden. Jouw e-mailadres wordt niet getoond.
UITgelicht

Ontvang de leukste Uittips voor de regio Zwolle

BONUS: Download gratis ons e-book met de 7 leukste Uittips per provincie.

Vul je e-mailadres in en je ontvangt de bonus en de Uittips in je mailbox.
Stuur mij tips

Wij respecteren jouw e-mail privacy.
Uitjes uit jouw regio. Altijd op de hoogte .. »