Inloggen

15 x Festivals in April

Links: Lentefestival bij Slot ZeistRechts: © John Lewis Marshall
Van eigenzinnig theaterfestival tot bierfestival en van foodfestival tot muziekfestival: Wij hebben 20 x festivals die in april plaatsvinden voor je uitgelicht.

Wat wordt er weer veel leuks georganiseerd door heel Nederland. Bekijk hieronder de uitgelichte festivals in april.

1. Lentefestival

Lentefestival
Het Lentefestival biedt 40 acts en 100 artiesten uit binnen- en buitenland! In de tuin en op het voorplein van Slot Zeist, op 2 podia en in het openluchttheater gebeurt meer dan je in één middag kunt zien. Er is acrobatiek, straattheater, comedy, illusie, steltlopers en nog veel meer!
2 april 2023 | Zeist (Utrecht)

2. Tulp Festival Amsterdam

Tulp Festival Amsterdam
Laat je verleiden door de explosie van soorten en kleuren tulpen in Amsterdam. Een kleurrijk lint van honderdduizenden tulpen doorkruist de hoofdstad in de maand april. Amsterdam beleeft daarmee de achtste editie van het Tulp Festival.
1 t/m 30 april 2023 | Amsterdam (Noord-Holland)

3. Hop On Hop Off Festival

Hop On Hop Off is ‘the-place-to-be’ voor iedereen die iets heeft met speciaalbier en goed eten. Met meer dan 400 bieren van 60 brouwerijen uit binnen- en buitenland kan je altijd iets van jouw gading vinden.
31 maart t/m 2 april 2023 | Breda (Noord-Brabant)

4. BregePop Festival

BregePop Festival
Bregepop Festival vormt de start van het festivalseizoen! Het muziekfestival is in korte tijd uitgegroeid tot hét tweedaagse cross-over festival van het Noorden. Met o.a. Suzan & Freek, Flemming en vele andere artiesten.
14 en 15 april 2023 | Scharsterbrug (Friesland)

5. KreaDoe Lentefestival

Het KreaDoe Lentefestival is een hip DIY-festival waarbij je eindeloos kunt shoppen, genieten van nóg meer workshops en waarbij de nieuwste creatieve hobby’s centraal staan.
14 t/m 16 april 2023 | Utrecht (Utrecht)

6. Dijkrock Rilland

Dit Old skool rockfestival bestaat 30 jaar! Het wordt weer genieten aan de dijk in Rilland; de Zeeuwse zilte lucht opsnuiven onder het genot van snerpende gitaren en beukende drums van knallende acts…. En natuurlijk met een biertje in de hand.
14 en 15 april 2023 | Rilland (Zeeland)

7. Kaboom Animatie Festival

Kaboom Animatie Festival
Geniet van honderden korte en lange films van topanimators uit de hele wereld. Het Kaboom Animatie Festival viert animatie in al haar geuren en kleuren met entertainment dat je laat lachen, huilen en huiveren, kunst die je aan het denken zet, designs die verbluffen en experimenten die je uit de tent lokken.
24 maart t/m 2 april | Amsterdam, Utrecht

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Sprienge Muziek Festival Vlissingen

Het Kamermuziek Festival Vlissingen focust zich op klassieke kamermuziek, maar geeft ook ruimte aan jazz, folk en crossovers. Met mooie concerten op verschillende locaties, een masterclass voor jong lokaal talent en een open podium voor amateurmusici.
15 t/m 16 april 2023 | Vlissingen (Zeeland)

9. Internationaal Accordeonfestival

Top accordeonisten uit binnen- en buitenland staan borg voor een gevarieerd middag vullend programma in Stadskanaal.
16 april 2023 | Stadskanaal (Groningen)

10. Paaspop

Paaspop
Festival Paaspop biedt ook dit jaar weer een duizelingwekkend programma: 17 podia en area’s waar zo’n 250 acts gedurende 72 uur optreden. Een volwaardige line-up, met de top van bands en artiesten uit alle muziekgenres; met theater, cabaret, stand-up comedy en entertainment.
7 t/m 9 april 2023 | Schijndel (Noord-Brabant)

11. Tulpenfestival

Tijdens het Tulpenfestival worden er auto- en fietsroutes langs de prachtige kleurrijke tulpenvelden in de Noordoostpolder uitgezet. Speciaal voor de kinderen is er in spelvorm de interactieve Bollie de Berenroute. Een heerlijk dagje uit voor jong en oud in een bijzonder gebied!
21 april t/m 7 mei 2023 | Noordoostpolder (Flevoland)

12. Internationaal Film Festival Gorinchem

Internationaal Film Festival Gorinchem
Het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) is een filmfestival van internationale allure. Er worden tijdens de festivaldagen 30 wereldfilms vertoond op vier verschillende locaties in hartje Gorkum.
13 t/m 16 april 2023 | Gorinchem (Zuid-Holland)

13. Smartlappenfestival Amersfoort

Lekker meezingen met smartlappen? Dat kan tijdens het Smartlappenfestival in Amersfoort. Met optredens van veel koren en Nederlandse artiesten. Het Smartlappenfestival wordt afgesloten met een groots zangspektakel.
15 en 16 april 2023 | Amersfoort (Utrecht)

14. Food Festival Venhuizen

Food Festival Venhuizen
Het grootste openluchtrestaurant van West-Friesland! Op een prachtige groenstrook in het centrum van het West-Friese lintdorp Venhuizen staan in dit weekend 15+ foodtrucks en -stands voor jong en oud om zo het grootste openluchtrestaurant van de regio te creëren.
22 en 23 april 2023 | Venhuizen (Friesland)

15. Elfia Haarzuilens

Elfia Haarzuilens
Liefhebbers van fantasy, manga, gothic, history en science fiction komen samen en leven zich uit in de meest schitterende kostuums tijdens Elfia rond kasteel de Haar in Haarzuilens.
22 en 23 april 2023 | Haarzuilens (Utrecht)

16. Meer Festivals en evenementen

De uitagenda van Uitzinnig.nl wordt continue aangevuld met festivals en evenementen in Nederland. Laat je inspireren en bekijk de uitagenda voor het complete aanbod.


Central Park festival is klaar voor de vijfde editie
Beleef een actief en stoer uitje bij één van deze indoor trampolineparken
Wat te doen dit weekend?
Leer alles over kaas bij een kaasmarkt - kaasmuseum of kaasboerderij