Inloggen

Pasen 2022 - Er op uit in het Paasweekend

Links: © Mannuela Huisman - Mannuela HuismanRechts: bloemendagen.nl
Wat te doen met Pasen? De Uitagenda van Uitzinnig.nl staat weer bomvol leuke evenementen, festivals en uitjes tijdens de Paasdagen.

Niets leukers dan met Pasen een Paasfair of Paasmarkt te bezoeken. Dat kan op verschillende plaatsen door het land. Natuurlijk zijn er ook tal van andere mooie evenementen om te bezoeken. Bekijk hieronder de uitgelichte uitstapjes op eerste en tweede paasdag.

1. Paasmarkt Orvelte

Paasmarkt Orvelte
De Paasmarkt in Orvelte bruist van gezelligheid op eerste Paasdag. Goede kwaliteit stands in de sfeer die bij dit fraaie monumentale dorpje passen. Orvelte is een autovrij dorpje met leuke winkeltjes, terrassen, klinkerweggetjes en prachtige veelal riet gedekte boerderijen.
Zondag 17 april 2022 | Orvelte (Drenthe)

Bekijk 10 x Paasmarkten en Paasfairs

2. Bloemendagen Anna Paulowna

Bekijk Anna Paulowna op haar mooist tijdens de Bloemendagen. In de hele polder kunt u vele mozaïeken, bewegende werkstukken, versierde straten en bruggen bewonderen. Het dagje uit is compleet met de vele tentoonstellingen, rommelmarkten en andere activiteiten.
16 t/m 20 april 2022 | Anna Paulowna (Noord-Holland)

3. Compagnie van Cranenburgh

Compagnie van Cranenburgh
De compagnie van Cranenburgh komt tijdens de Paasdagen op bezoek bij Kasteel Teylingen! Bezoek dit Middeleeuws kampement tijdens de Paasdagen. Je ziet verschillende o.a. middeleeuwse wapengebruik voedselbereiding en militaire geneeskunst.
17 en 18 april 2022 | Voorhout (Zuid-Holland)

4. Pasen op Kasteel Rosendael

Pasen op Kasteel Rosendael
Tijdens de Paasdagen is er van alles te doen in en om kasteel Rosendael. Er is de Trots Paasmarkt met leuke kinderactiviteiten. En kinderen kunnen een Paasspeurtocht doen in het park van het kasteel.
17 en 18 april 2022 | Rozendaal (Gelderland)

Bekijk 10 x Paasmarkten en Paasfairs

5. Paasmarkt Panningen

Tweede Paasdag staat Panningen al jarenlang in het teken van de mega Paasmarkt. In het centrum staan ruim 400 marktkraampjes opgesteld (3 kilometer!) met allerlei artikelen.
2e Paasdag 18 april 2022 | Panningen (Limburg)

6. OVVR Paasmarkt Rolde

In het centrum van Rolde wordt op Tweede Paasdag een gezellige Paasmarkt gehouden. De OVVR Paasmarkt trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. Tevens is er het hele weekend kermis.
Maandag 18 april 2022 | Rolde (Drenthe)

7. Middeleeuwse paasmarkt Kloster Graefenthal

Middeleeuwse paasmarkt Kloster Graefenthal
Net over de grens in Duitsland vindt een Middeleeuwse paasmarkt plaats bij Kloster Graefenthal. Bekijk het dagelijkse leven van de middeleeuwen en struin de verschillende kampementen af. Laat je betoveren door middeleeuwse bands, riddergevechten, wapendemo’s en het geweldige aanbod in de marktkramen.
16 t/m 18 april 2022 | Goch (Duitsland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Tulpenfestival

Tijdens het Tulpenfestival zijn er auto- en fietsroutes langs de prachtige kleurrijke tulpenvelden in de Noordoostpolder uitgezet. Speciaal voor de kinderen is er in spelvorm de interactieve Bollie de Berenroute. Een heerlijk dagje uit voor jong en oud in een bijzonder gebied!
16 april t/m 8 mei 2022 | Noordoostpolder (Flevoland)

9. Floriade Expo 2022

Het groenste dagje uit beleef je bij de Floriade Expo 2022. Almere is hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling. Met als thema 'Growing Green Cities' presenteert de Nederlandse tuinbouw innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden.
14 april t/m 9 oktober 2022 | Almere (Flevoland)

10. Paasdagen op Museumpark Archeon

Paasdagen op Museumpark Archeon
Er zijn weer volop activiteiten bij Museumpark Archeon tijdens het Paasweekend. Zo geven de Romeinen rondleidingen en gaan de gladiatoren de strijd aan in de Arena en is er op 1e en 2e Paasdag een paasprocessie.
15 t/m 18 april 2022 | Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland)

11. Paasuitjes en paasactiviteiten met kinderen

Wat te doen tijdens de Paasdagen met kleine kinderen dit jaar? Er zijn leuke kinderactiviteiten om te doen met het gezin. Zo kunnen kinderen paaseieren zoeken bij een echt kasteel of in een eigen kas, een paasvoorstelling bezoeken én zelfs de paashaas ontmoeten. Bekijk de kinderactiviteiten voor een dagje uit met Pasen.

12. Meer uitjes op 1e en 2 Paasdag

Bovenstaande is slechts een selectie van wat er allemaal georganiseerd wordt in Nederland. Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen, activiteiten en uitjes. Bekijk wat er nog meer te doen is:
» Uittips zondag 17 april 2022
» Uittips maandag 18 april 2022

Bewonder Kunst bij een Kunstroute of Atelierroute in september
10 x de leukste openluchtmusea
Kunstmarkten en Kunstroutes in oktober
In Attractiepark Toverland komen vier nieuwe attracties