Inloggen

De leukste kinderactiviteiten met Pinksteren 2023

Links: Festival NemiaRechts: oranjewoudfestival.nl
Wil je iets leuks doen met de kids tijdens Pinksteren? Dat kan! Bezoek de Vikingen, dompel je onder in een kleurrijk festival, bekijk kindervoorstellingen of bezoek een boerderij met leuke kinderactiviteiten...

Bekijk hieronder de leukste evenementen, activiteiten en uitjes voor kinderen op 1e en 2e Pinksterdag 2023.

1. Festival Nemia

Festival Nemia
Op zoek naar een uniek festival voor kinderen? Festival Nemia is een evenement voor kinderen van 4 t/m 12 jaar met activiteiten. Van lasergamen tot Caribisch kinderconcert.
27 en 28 mei 2023 | Zwolle (Overijssel)

2. Oranjewoud Festival

Oranjewoud Festival
Festivalhart De Proeftuin is in het Pinksterweekeinde tijdens Oranjewoud Festival de gezelligste plek in de natuur van Parklandschap Oranjewoud. Er is een uitgebreid programma voor kinderen met veel leuke workshops en concerten voor de hele familie.
26 t/m 29 mei 2023 | Oranjewoud (Friesland)

3. Open Limburgs Kampioenschap Levende standbeelden

Laat je verrassen door creativiteit en kwaliteit van levende standbeelden op het Festival der Levende Standbeelden, ToonBeeld Thorn. De mooiste creaties komen naar de historische kern van het witte stadje Thorn.
Zondag 28 mei 2023 | Thorn (Limburg)

4. Campina Boerderijdagen

Campina Boerderijdagen
Tijdens de Campina Boerderijdagen stellen melkveehouders door het hele land, hun boerderij open voor een kijkje achter de schermen. Er zijn tal van leuke en leerzame activiteiten op de boerderijdag.
Maandag 29 mei 2023 | Door het hele land

5. Kasteelfeest bij het Muiderslot

Tijdens de Pinksterdagen kun je bij het Muiderslot een heus middeleeuws kasteelfeest bezoeken. Er is van alles te beleven. Van ridders en jonkvrouwen tot een markt met oude ambachten!
28 t/m 29 mei 2023 | Muiden (Noord-Holland)

6. Paard & Erfgoed

In de Tuinen van Frederiksoord is een indrukwekkend continu programma met paardenshows en hondenshows, zoals flyball, schapen drijven, dogdance, dogfrisbee en meer.
28 en 29 mei 2023 | Frederiksoord (Drenthe)

7. Kindertheaterfestival De Sprookjestuinen

Kindertheaterfestival De Sprookjestuinen
Sprookjes komen tot leven tijdens het betoverende evenement De Sprookjestuinen van Drenthe. Met leuke sprookjesvoorstellingen voor kinderen, sprookjesachtige tuinen en een vrolijk kabouterdorpje.
28 t/m 29 mei 2023 | Dwingeloo en Diever (Drenthe)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Vikingfest

Ben jij klaar voor Vikingfest? Met Pinksteren komen er ruim 200 Vikingen naar het preHistorisch Dorp! Ontmoet handelaren, vechters, ambachtslieden en complete Vikinggezinnen.
27 t/m 29 mei 2023 | Eindhoven (Noord-Brabant)

9. Spannendste Tijdreis met Pinksteren

Er is extra veel te beleven voor kinderen tijdens de Spannendste Tijdreis met stoomtram en boot tijdens de Pinksterdagen. Alle kids krijgen een gratis koffer mee met daarin de speurtocht Stoomsafari. Voor en na de rit met de stoomtram kunnen kinderen spelen met een super-modelspoorbaan.
28 en 29 mei 2023 | Hoorn (Noord-Holland)

10. Nog meer evenementen en festivals op 1e en 2e Pinksterdag

Nog meer evenementen en festivals op 1e en 2e Pinksterdag
Bovenstaande evenementen en festivals is slechts een kleine selectie van wat er op 1e Pinksterdag te doen is. Er worden weer zo veel leuke activiteiten georganiseerd in Nederland! Bekijk alle evenementen en festivals voor een dagje uit met Pinksteren.

11. Nog veel meer uitjes

Bekijk ook de kinderuitagenda. Uiteraard zijn ook alle attractieparken, dierentuinen, musea (waaronder de openluchtmusea geopend. Wil je iets actievers? Bezoek dan eens een klimbos of locaties waar je fluisterboten en kano’s kunt huren.

Dino uitjes in Nederland
Nieuw evenement Light Safari in Beekse Bergen van start
Line-up Central Park 2024 bekend
Wat te doen dit weekend?
Toon de nieuwste thema's »