Inloggen

De leukste Pinkster uittips met kinderen

Links: artofwonder.nlRechts: ToonBeeld Thorn - Levende standbeelden
Wil je iets leuks doen met de kids tijdens Pinksteren? Dat kan! Bezoek de Vikingen, dompel je onder in een kleurrijk festival met leuke kinderactiviteiten, bekijk kindervoorstellingen of leef je uit op een sportfestival en nog veel meer...

Bekijk hieronder de leukste evenementen, activiteiten en uitjes voor kinderen op 1e en 2e Pinksterdag.

1. Art of Wonder

Art of Wonder
Art of Wonder is een jeugdtheaterfestival voor jong en oud met de binnenstad van Assen als podium. Zie tot de verbeelding sprekende voorstellingen van toonaangevende theatergezelschappen.
4 en 5 juni 2022 | Assen (Drenthe)

2. Open Limburgs Kampioenschap Levende standbeelden

Open Limburgs Kampioenschap Levende standbeelden
Laat je verrassen door creativiteit en kwaliteit van levende standbeelden op het Festival der Levende Standbeelden, ToonBeeld Thorn. De mooiste creaties komen naar de historische kern van het witte stadje Thorn.
5 juni 2022 | Thorn (Limburg)

3. Dag van het Kasteel - Ruïne van Teylingen

Tijdens de Dag van het Kasteel valt er bij de Ruïne van Teylingen van alles te beleven. Verschillende periodes uit de geschiedenis worden door re-enactors uitgebeeld.
5 en 6 juni 2022 | Voorhout (Zuid-Holland)

4. Campina Boerderijdagen

Campina Boerderijdagen
Tijdens de Campina Boerderijdagen stellen melkveehouders door het hele land, hun boerderij open voor een kijkje achter de schermen. Er zijn tal van leuke en leerzame activiteiten op de boerderijdag.
Maandag 6 juni 2022 | Door het hele land

5. Hé doe je mee

Het Buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum heeft leuke activiteiten. Stap in de wereld van een Zuiderzeekind en ontdek hoe kinderen hun tijd moesten verdelen over gezin, klusjes, karweitjes en school.
T/m 30 oktober 2022 | Enkhuizen (Noord-Holland)

6. Open Cockpitdagen

De cockpit is normaal gesproken verboden terrein voor vliegtuigpassagiers. Maar tijdens de Open Cockpitdagen bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome kun je wél cockpits van heel dichtbij bekijken!
4 en 5 juni 2022 | Lelystad (Flevoland)

7. Pinksteren bij de Orchideeën Hoeve

Pinksteren bij de Orchideeën Hoeve
Stel jouw kompas met Pinksteren af op de imposante junglewereld van de Orchideeën Hoeve en beleef samen met jouw familie de leukste avonturen.
4 t/m 6 juni 2022 | Luttelgeest (Flevoland)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Ridderfest

Kom jij op z’n middeleeuws feest vieren? Tijdens Pinksteren komt de adellijke elite van de middeleeuwen op bezoek bij het preHistorisch Dorp. Ben jij net zo ridderlijk of hoffelijk? Ontdek het tijdens Ridderfest.
4 t/m 6 juni 2022 | Eindhoven (Noord-Brabant)

9. Festival Nemia

Op zoek naar een uniek festival voor kinderen? Festival Nemia is een evenement voor kinderen van 4 t/m 12 jaar met activiteiten die alles te maken hebben met verhalen over de zee.
4 en 5 juni 2022 | Zwolle (Overijssel)

10. GG22 DreamHack Sports

GG22 DreamHack Sports
Europa’s grootste sports gaming festival, met onder andere de KPN eDivisie Finals! Een festival met veel populaire sports en games, een dag vol vermaak voor jong en oud.
4 en 5 juni 2022 | Maastricht (Limburg)

11. Kasteelfeest bij het Muiderslot

Tijdens de Pinksterdagen kun je bij het Muiderslot een heus middeleeuws kasteelfeest bezoeken. Er is van alles te beleven. Van ridders en jonkvrouwen tot een markt met oude ambachten!
5 en 6 juni 2022 | Muiden (Noord-Holland)

12. Paard & Erfgoed

Paard & Erfgoed
In de Tuinen van Frederiksoord is een indrukwekkend continu programma met paardenshows en hondenshows, zoals flyball, schapen drijven, dogdance, dogfrisbee en meer.
5 en 6 juni 2022 | Frederiksoord (Drenthe)

13. Kinderspeurtocht het verdwenen diamanten collier

Het Châtelet van Kasteel de Haar is eenmalig geopend. Voor de kleine detectives ligt er een brief van de baron klaar in het Châtelet. Hij heeft jouw hulp nodig om te speuren naar het verdwenen diamanten collier.
T/m 6 juni 2022 | Haarzuilens (Utrecht)

14. Pinkster Outdoor Event

Pinkster Outdoor Event
Het populaire Pinkster Outdoor Event is weer terug op Outdoorpark SEC Almere. Vol activiteiten voor jong en oud: boogschieten, kanovaren, lasergame, watertrampoline, bungee-run, survivalbaan en nog veel meer.
5 en 6 juni 2022 | Almere (Flevoland)

15. Kindertheaterfestival De Sprookjestuinen

Kindertheaterfestival De Sprookjestuinen
Sprookjes komen tot leven tijdens het betoverende evenement De Sprookjestuinen van Drenthe. Met leuke sprookjesvoorstellingen voor kinderen, sprookjesachtige tuinen en een vrolijk kabouterdorpje.
5 en 6 juni 2022 | Dwingeloo en Diever (Drenthe)

16. Nog meer evenementen en festivals op 1e en 2e Pinksterdag

Bovenstaande evenementen en festivals is slechts een kleine selectie van wat er op 1e Pinksterdag te doen is. Er worden weer zo veel leuke activiteiten georganiseerd in Nederland! Bekijk alle evenementen en festivals voor een dagje uit met Pinksteren.

17. Nog veel meer uitjes

Uiteraard zijn ook alle attractieparken, dierentuinen, musea (waaronder de openluchtmusea geopend. Wil je iets actievers? Bezoek dan eens een klimbos of locaties waar je fluisterboten en kano’s kunt huren.

Kerstmarkten in Nederland
De leukste Charles Dickens kerstmarkten van Nederland
Kerstvakantie - Uitjes voor het hele gezin
Deze kerstmarkten kun je gratis bezoeken
Sprookjesachtige uitjes - Van kabouterpad tot attractiepark