Inloggen

Corso's 2024 - Van Bloemencorso tot Varend corso

Links: rijnsburgscorso.nlRechts: Bloemencorso Leersum
Bloemencorso's met dahlia's, allegorische optochten met bloemen en varende corso’s. Bewonder een prachtige optocht van kleurrijke praalwagens door de straten of een parade van bont versierde boten op het water deze zomer.

Na maanden voorbereiding kunnen de bouwers de door hun gemaakte creaties laten zien. Bekijk hieronder waar je een corso in Nederland kunt zien. Een waar spektakel!

1. Flower Parade Rijnsburg

Flower Parade Rijnsburg
Flower Parade Rijnsburg is een echt bloemencorso. Toparrangeurs, afkomstig uit heel Nederland, verwerken maar liefst 300.000 bloemen en planten op praal-, muziek- en personenwagens. De Rijnsburgse parade is trendsetter op het gebied van bloemsierkunst.
9 t/m 11 augustus 2024 | Rijnsburg (Zuid-Holland)

2. Bloemencorso Leersum

Kom naar het 72ste Bloemencorso in Leersum. Tijdens dit echte Dahlia-corso met praalwagens kun je genieten van de meest prachtige creaties. Naast de optocht zijn er nog tal van activiteiten, zoals een braderie, kunstmarkt en kinderentertainment.
17 en 18 augustus 2024 | Leersum (Utrecht)

3. Corso Sint Jansklooster

Corso Sint Jansklooster
Het grootste verlichte bloemencorso van Nederland. Met figuratie en theater op de wagens, is het evenement inmiddels uitgegroeid tot een geweldig spektakel, wat jaarlijks door tienduizenden mensen wordt bezocht.
16 en 17 augustus 2024 | Sint Jansklooster (Overijssel)

4. Bloemencorso Lichtenvoorde

Bloemencorso Lichtenvoorde
Lichtenvoorde presenteert 18 enorme dahliareuzen voorzien van ruim 4 miljoen kleurige dahlia's. De corsowagens worden begeleid door CorsoKIDS en diverse showkorpsen. Het Bloemencorso Lichtenvoorde staat vermeld op de Nationale erfgoedlijst voor Cultureel Immaterieel erfgoed.
8 september 2024 | Lichtenvoorde (Gelderland)

5. Gondelvaart Koedijk

De grootste gondelvaart van Nederland vaart dit jaar voor de 60e keer. Aanschouw een waar spektakel op het water. Tijdens de Gondelvaart Koedijk zijn dekschuiten omgetoverd tot feeërieke voorstellingen.
17 en 18 augustus 2024 | Koedijk (Noord-Holland)

6. Corso Vollenhove

Ieder jaar trekt een indrukwekkende stoet van huizenhoge praalwagens en bekende muziekkorpsen door Vollenhove. Een sfeervol, voormalig Zuiderzeestadje. Het dahlia Corso in Vollenhove is één van de grootste bloemencorso’s van Nederland.
24 augustus 2024 | Vollenhove (Overijssel)

7. Corso Frederiksoord

Corso Frederiksoord
Een fleurig, vrolijk en gezellig evenement met schitterende corsowagens, juniorwagens, een geweldig kindercorso en prachtige mozaïeken. Naast de optocht met praalwagens en kindercorso is er het prachtig verlichte avondcorso. Op zondag is er een route door de omliggende dorpen langs prachtige mozaïeken.
14 en 15 september 2024 | Frederiksoord (Drenthe)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Bloemencorso Elim

In het Drentse dorp Elim wordt een groot dahliacorso georganiseerd door de Siertuinvereniging / Bloemencorso. Na de optocht van de prachtig versierde corsowagens en kindercorso, staan de praalwagens opgesteld voor bezichtiging.
14 september 2024 | Elim (Drenthe)

9. Corso & Cultuur Festival Valkenswaard

Dé spectaculaire opening van het culturele seizoen in Valkenswaard. Een heel weekend lang kun je genieten van diverse previews en optredens van (lokale) artiesten, kleurrijke dahlia-objecten en natuurlijk dé corsoparade op zondag.
13 t/m 15 september 2024 | Valkenswaard (Noord-Brabant)

10. Meer leuke evenementen en verrassende uitjes

Meer leuke evenementen en verrassende uitjes
Uiteraard zijn er nog veel meer leuke evenementen en uitjes. Wil je weten wat er nog meer te doen is dit weekend? Of op een ander moment? Bekijk de uitagenda van Uitzinnig.nl voor het hele overzicht.

Wat te doen dit weekend?
10 uitjes in Amsterdam deze zomer
Zomervakantie uitjes Gelderland - 10 x activiteiten en uitstapjes
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
Toon de nieuwste thema's »