Inloggen

Zomervakantie uitjes Limburg - 10 Dagje uit Tips

Links: kasteeldekeverberg.nlRechts: toverland.com
Beleef een heerlijke zomer in Limburg. Er zijn volop gezinsuitjes in: van attractiepark tot spannend kasteelbezoek en van grotten tot botanische tuin.

Bekijk 10 x zomervakantie uitjes in Limburg voor een heerlijk dagje uit!

1. Kasteel De Keverberg

Kasteel De Keverberg
Kasteel De Keverberg in Kessel mag met recht het modernste kasteel van Nederland worden genoemd. Gelegen aan de Maas is dit kasteel een bezoek waard. Code Keverberg en het Geheim van de Baron zijn 2 leuke gezinsactiviteiten om te doen.
Kessel (Limburg)

2. Summer Feelings in Toverland

Breng een Magisch bezoek aan Toverland. Met maar liefst 35 attracties zowel binnen als buiten, is Toverland hét geschikte attractiepark voor ieder weertype.
Sevenum (limburg)

3. Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen
Kasteeltuinen Arcen, gelegen in het pittoreske dorpje Arcen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg, is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Laat uw zintuigen prikkelen, beleef de historie en ontdek de meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e eeuws kasteel.
Arcen (Limburg)

4. Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek
Kasteel Hoensbroek in Zuid Limburg behoort tot de mooiste kastelen van Nederland. In dit grote kasteel zijn meer dan veertig authentiek ingerichte vertrekken te bekijken, die een bijzondere blik in het verleden geven.
Hoensbroek (Limburg)

5. Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof

Eynderhoof is een uniek en levend museum van ambachten in historische gebouwen en werkplaatsen. Het openluchtmuseum is omgeven met tuinen, gaarden en akkers en is voor alle leeftijden de moeite waard. Eynderhoof geldt als een streekmuseum voor de peelregio.
Nederweert-Eind (Limburg)

6. Discovery Museum

et Discovery Museum in Kerkrade is een doe- en beleefmuseum. Hier ontdek je wat wetenschap en techniek betekenen voor jouw dagelijks leven. Er zijn allerlei leuke doe-stations, waarmee je zelf ontdekt hoe de wereld in elkaar zit.
Kerkrade (Limburg)

7. Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg

Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg
Een bezoek aan de kasteelruïne en de Fluweelengrot brengt je in middeleeuwse sferen met ridders en jonkvrouwen en geheime vluchtgangen. Een spannende en boeiende ervaring, waar veel te zien en te ontdekken is.
Valkenburg (Limburg)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Familiepark Mondo Verde

Mondo Verde is een familiepark waar voor jong en oud veel te beleven valt! Bekijk hier prachtige wereldtuinen en de veelzijdige dierenwereld. Ook is er een spannende Dinofauna en een leuk attractiepark. Kortom, alles in huis om alle generaties een onvergetelijke dag te laten beleven!
Landgraaf (Limburg)

9. GaiaZOO

GaiaZOO is een dierentuin vol avontuur, die je dicht bij de natuur brengt. Maak kennis met de mooiste dieren uit alle windstreken zoals gorilla's, muskusossen, rendieren, neushoorns, giraffen, cheeta's en leeuwen. Zo reis je in GaiaZoo in één dag over de hele wereld.
Kerkrade (Limburg)

10. Botanische Tuin Jochumhof

Botanische Tuin Jochumhof
Op een paar minuten van de A73, verborgen achter oude muren, midden in het bijzondere kloosterdorp Steyl, vindt u de botanische tuin Jochumhof. Een enclave van natuur, historie en rust met een fenomenaal uitzicht over de Maas.
Steyl (Limburg)

11. Nog veel meer activiteiten en evenementen in Limburg

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in Limburg. Zo worden er talloze evenementen georganiseerd in de zomermaanden én zijn er leuke dingen om te doen voor kinderen. Daarnaast zijn er mooie musea in deze provincie te vinden.

Sprookjesachtige uitjes - Van kabouterpad tot attractiepark
De mooiste tuinen in Nederland
In Attractiepark Toverland komen vier nieuwe attracties
Wat te doen dit weekend?