Inloggen

Zomervakantie uitjes Limburg - 10 Dagje uit Tips

Links: kasteeldekeverberg.nlRechts: toverland.com
Beleef een heerlijke zomers dagje weg in Limburg. Er zijn volop gezinsuitjes: van attractiepark tot spannend kasteelbezoek en van grotten tot botanische tuin.

Bekijk 10 x zomervakantie uitjes in Limburg voor een heerlijk dagje uit!

1. Kasteel De Keverberg

Kasteel De Keverberg
Kasteel De Keverberg in Kessel mag met recht het modernste kasteel van Nederland worden genoemd. Gelegen aan de Maas is dit kasteel een bezoek waard. Code Keverberg en het Geheim van de Baron zijn 2 leuke gezinsactiviteiten om te doen.
Kessel (Limburg)

2. Summer Feelings in Toverland

Breng een Magisch bezoek aan Toverland. Met maar liefst 35 attracties zowel binnen als buiten, is Toverland hét geschikte attractiepark voor ieder weertype.
Sevenum (limburg)

3. MergelRijk

MergelRijk
Wandel op je eigen tempo door het eeuwenoude en unieke grottenstelsel in Valkenburg dat vele historische en educatieve verhalen waarborgt. MergelRijk neemt je mee op een avontuurlijke reis langs miniaturen en mergel- en zandsculpturen. Maak je eigen mergelsouvenir. Ook voor kids is er veel te doen!

4. Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen
Kasteeltuinen Arcen, gelegen in het pittoreske dorpje Arcen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg, is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Laat uw zintuigen prikkelen, beleef de historie en ontdek de meer dan 15 unieke tuinen die zijn aangelegd rondom een historische buitenplaats met een 17e eeuws kasteel.
Arcen (Limburg)

5. Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek in Zuid Limburg behoort tot de mooiste kastelen van Nederland. In dit grote kasteel zijn meer dan veertig authentiek ingerichte vertrekken te bekijken, die een bijzondere blik in het verleden geven.
Hoensbroek (Limburg)

6. Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof

Eynderhoof is een uniek en levend museum van ambachten in historische gebouwen en werkplaatsen. Het openluchtmuseum is omgeven met tuinen, gaarden en akkers en is voor alle leeftijden de moeite waard. Eynderhoof geldt als een streekmuseum voor de peelregio.
Nederweert-Eind (Limburg)

7. Discovery Museum

Discovery Museum
et Discovery Museum in Kerkrade is een doe- en beleefmuseum. Hier ontdek je wat wetenschap en techniek betekenen voor jouw dagelijks leven. Er zijn allerlei leuke doe-stations, waarmee je zelf ontdekt hoe de wereld in elkaar zit.
Kerkrade (Limburg)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Kasteelruïne en Fluweelengrot Valkenburg

Een bezoek aan de kasteelruïne en de Fluweelengrot brengt je in middeleeuwse sferen met ridders en jonkvrouwen en geheime vluchtgangen. Een spannende en boeiende ervaring, waar veel te zien en te ontdekken is.
Valkenburg (Limburg)

9. GaiaZOO

GaiaZOO is een dierentuin vol avontuur, die je dicht bij de natuur brengt. Maak kennis met de mooiste dieren uit alle windstreken zoals gorilla's, muskusossen, rendieren, neushoorns, giraffen, cheeta's en leeuwen. Zo reis je in GaiaZoo in één dag over de hele wereld.
Kerkrade (Limburg)

10. Botanische Tuin Jochumhof

Botanische Tuin Jochumhof
Op een paar minuten van de A73, verborgen achter oude muren, midden in het bijzondere kloosterdorp Steyl, vindt u de botanische tuin Jochumhof. Een enclave van natuur, historie en rust met een fenomenaal uitzicht over de Maas.
Steyl (Limburg)

11. Nog veel meer activiteiten en evenementen in Limburg

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in Limburg. Zo worden er talloze evenementen georganiseerd in de zomermaanden én zijn er leuke dingen om te doen voor kinderen. Daarnaast zijn er mooie musea in deze provincie te vinden.

De 10 leukste theaters van Limburg
De 10 leukste musea van Limburg
De 10 leukste attracties van Limburg
De 10 leukste actieve uitjes van Limburg
Toon de nieuwste thema's »