Inloggen

Gratis evenementen en festivals in november 2022

Links: © Bart van Overbeeke - GLOWRechts: © Ronald Rietman - Ronald Rietman
Gratis een festival bezoeken? Of een ander leuk evenement? Ja hoor, het kan gelukkig nog steeds!

Met deze gratis evenementen en festivals kun je een goedkoop dagje uit beleven. Van gratis muziekoptredens van artiesten tot lichtspektakel en van kunst tot vintagemarkt.

Deze evenementen en festivals kun je gratis bezoeken in november 2022. Bekijk ze hieronder.

1. GLOW Eindhoven

GLOW Eindhoven
De stad Eindhoven wordt opnieuw omgetoverd tot een grote lichttentoonstelling. De gebouwen, de parken, de daken, de straten zijn het canvas waarop gecreëerd wordt. Loop de route langs de prachtige lichtkunstwerken.
12 t/m 19 november 2022 | Eindhoven (Noord-Brabant)

2. Iers Sessie Festival Nuenen

In 6 horecagelegenheden rond het mooie park in Nuenen kun je genieten van Ierse muzieksessies. De sessiemuzikanten laten je genieten, meedeinen en meezingen of stil luisteren naar jigs, reels en traditionals en soms eigen composities.
6 november 2022 | Nuenen (Noord-Brabant)

3. Tij Festival

Tij Festival
Ga tijdens Tij Festival op avontuur dwars door de stad Dordrecht langs kunstwerken en lichtprojecties. Laat je meevoeren langs plekken en pleinen die veranderen in een fantasiewereld. Ontdek tijdens deze wandeling hoe belangrijk de rol van water is.
17 t/m zondag 20 november 2022 | Dordrecht (Zuid-Holland)

4. Verhalenavond

Honderden vertellers in heel Fryslân vertellen mooie verhalen op unieke locaties. Verhalen geïnspireerd op 'De Ommekeer' behoren tot de mooiste om te vertellen en om naar te luisteren.
18 november 2022 | Door heel Friesland

5. Smartlappenfestival Utrecht

Smartlappenfestival Utrecht
De binnenstad van Utrecht staat voor 3 dagen in het teken van het levenslied. Het tranentrekkende festijn vindt plaats in ruim 30 cafés en restaurants. Je kunt er weer heerlijk luisteren en meedeinen op hartverscheurende liederen.
18 t/m 20 november 2022 | Utrecht (Utrecht)

6. KunstKijkRoute

Al meer dan 25 jaar stellen Amersfoortse kunstenaars op speciale zondagen de deur van hun atelier open voor de KunstKijkRoute. Kom kijken naar wat zij maken en luister naar wat hen drijft en bezielt.
20 november 2022 | Amersfoort (Utrecht)

7. Gees in Wintersfeer

Gees in Wintersfeer
In het prachtige Drentse dorp Gees leidt de route (‘s avonds verlicht) je langs authentieke boerderijen, waarvan velen de baanderdeuren van hun schuur of delen open stellen voor bezoek. Zowel binnen als buiten worden allerlei activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, muziek, en natuur georganiseerd.
25 en 26 november 2022 | Gees (Drenthe)

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Vintage brocante antiek kunst & designbeurs

In de sfeervolle ambiance van de Posthoornkerk bieden zo’n 30 gepassioneerde deelnemers hun gevarieerde en veelal bijzondere items aan. Een schatkamer aan design, spannende Art Deco objecten, antiek glas, porselein, zilver, enz.
25 t/m 27 november 2022 | Amsterdam (Noord-Holland)

9. Changez

Ruil je kerstoutfit en shop duurzame kerstcadeaus op deze kerstmarkt. Het het oude golfslagbad wordt een groot SWAP & REUSE warenhuis met een (vintage) kledingruil, kinderkledingruil en markt met circulaire en vintage producten van toffe ondernemers.
26 november 2022 | Rotterdam (Zuid-Holland)

10. Blueskroegentocht Wijk bij Duurstede

Blueskroegentocht Wijk bij Duurstede
Op de laatste zaterdag in november staan de cafés, restaurants en het Calypso theater in de Wijkse binnenstad weer bol van de blues. Alles op loopafstand van elkaar.
26 november 2022 | Wijk bij Duurstede (Utrecht)

11. Landal Christmas Parade

Tijdens Kerststad Valkenburg trekt twee maal per week een sprookjesachtige optocht, de Landal Christmas Parade, door de oude straatjes van het stadje. Bewonder de prachtige lichtstoet met rijkelijk versierde praalwagens en groepen dansers in prachtige kostuums.
19 november t/m 21 december 2022 | Valkenburg (Limburg)

12. Veel meer leuke uitjes en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke evenementen en festivals te bezoeken. Bekijk ook het overzicht met Kerstmarkten ! De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol leuke tips voor een dagje uit.

Kerstmarkten in Nederland
Dino uitjes in Nederland
Sprookjesachtige uitjes - Van kabouterpad tot attractiepark
Kerstvakantie - Uitjes voor het hele gezin
De 10 leukste dierentuinen