Inloggen

Gratis evenementen en festivals in november

Links: © Bart van Overbeeke - GLOWRechts: © Suikerzoet Filmfestival - Suikerzoet Filmfestival
Gratis een uitje, festival of een ander leuk evenement bezoeken? Ja hoor, het kan gelukkig nog steeds! Met deze gratis evenementen en festivals kun je een goedkoop dagje uit beleven. Van gratis muziekoptredens van artiesten tot lichtspektakel en van kunst tot filmfestival.

Deze evenementen en festivals kun je gratis bezoeken in november 2023. Bekijk ze hieronder.

1. GLOW Eindhoven

GLOW Eindhoven
De stad Eindhoven wordt opnieuw omgetoverd tot een grote lichttentoonstelling. De gebouwen, de parken, de daken, de straten zijn het canvas waarop gecreëerd wordt. Loop de route langs de prachtige lichtkunstwerken.
11 t/m 18 november 2023 | Eindhoven (Noord-Brabant)

Bekijk meer lichtkunstfestivals

2. Suikerzoet Filmfestival

Het grootste gratis indoor filmfestival in Nederland vind je in de historische binnenstad van Schiedam. Vrijwel alle genres komen aan bod, van animatie tot historisch drama, comedy, documentaire, muziek- en kinderfilms.
8 t/m 12 november 2023 | Schiedam (Zuid-Holland)

Hier vind je meer filmfestivals

3. Gees in Wintersfeer

Gees in Wintersfeer
In het prachtige Drentse dorp Gees leidt de route (‘s avonds verlicht) je langs authentieke boerderijen, waarvan velen de baanderdeuren van hun schuur of delen open stellen voor bezoek. Zowel binnen als buiten worden allerlei activiteiten op het gebied van kunst, cultuur, muziek, en natuur georganiseerd.
24 en 25 november 2023 | Gees (Drenthe)

Bekijk ook 10 x gratis kerstmarkten

4. Smartlappenfestival Utrecht

De binnenstad van Utrecht staat voor 3 dagen in het teken van het levenslied. Het tranentrekkende festijn vindt plaats in ruim 30 cafés en restaurants. Je kunt er weer heerlijk luisteren en meedeinen op hartverscheurende liederen.
17 t/m zondag 19 november 2023 | Utrecht (Utrecht)

5. Landal Christmas Parade

Landal Christmas Parade
Tijdens Kerststad Valkenburg trekt twee maal per week een sprookjesachtige optocht, de Landal Christmas Parade, door de oude straatjes van het stadje. Bewonder de prachtige lichtstoet met rijkelijk versierde praalwagens en groepen dansers in prachtige kostuums.
18 november t/m 30 december 2023 | Valkenburg (Limburg)

Bekijk meer winterse- en kerstevenementen

6. Utrecht Lumen

Een leuke manier om Utrecht op andere wijze te verkennen! Utrecht Lumen is een avondwandeling langs lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars in het centrum van Utrecht. Trajectum Lumen is gratis te bekijken.
7 dagen per week in de avond | Utrecht (Utrecht)

7. Landelijk Atelierweekend

Landelijk Atelierweekend
Meer dan 200 ateliers in heel Nederland openen hun deuren voor kunstliefhebbers in hun eigen omgeving en daarbuiten. Zo krijg je een uniek kijkje in het leven en werk van beeldend kunstenaars. De toegang is gratis en veel ateliers organiseren extra activiteiten.
11 en 12 november 2023 | Door heel Nederland

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Blueskroegentocht Wijk bij Duurstede

Op de laatste zaterdag in november staan de cafés, restaurants en het Calypso theater in de Wijkse binnenstad weer bol van de blues. Alles op loopafstand van elkaar. Geniet gratis van live optredens.
Zaterdag 25 november 2023 | Wijk bij Duurstede (Utrecht)

9. Amsterdam Light Festival

Gedurende de donkere wintermaanden tovert Amsterdam Light Festival de stad om tot een decor voor lichtkunst. Ook komende winter is de route, bestaande uit meer dan twintig unieke lichtkunstwerken, voor iedereen vrij toegankelijk te bewonderen.
30 november t/m 21 januari 2024 | Amsterdam (Noord-Holland)

Bekijk meer lichtkunstfestivals

10. Graafs Winterfestijn

Graafs Winterfestijn
Maak je gereed voor een gezellige zaterdagmiddag in Grave! Het Graafs Winterfestijn staat op het programma en belooft veel plezier: vol muziek, kermispret, speurtocht, winterfair en wintermarkt en meer.
Zaterdag 25 november 2023 | Grave (Gelderland)

Bekijk meer winterse- en kerstevenementen

11. Veel meer leuke uitjes en evenementen

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke evenementen en festivals te bezoeken. Bekijk ook het overzicht met Kerstmarkten ! Ook zijn er gratis kerstmarkten die je kunt bezoeken. De uitagenda van Uitzinnig.nl staat bomvol leuke tips voor een dagje uit.

De mooiste tuinen in Nederland
De mooiste corso's in Nederland 2024
De leukste fairs en markten in juli 2024
Grote muziekfestivals in juli, augustus en september 2024
Toon de nieuwste thema's »