Inloggen

Wat te doen op tweede Kerstdag?

Wil je op Tweede Kerstdag er lekker op uit? Deze uitjes kun je op 26 december 2022 bezoeken.

Er zijn volop leuke uitjes om in de echte sfeer van Kerst te blijven. Wil je liever iets actiefs doen in de buitenlucht? Dan zijn er kerstwandelingen in de natuur en kun je op diverse plekken schaatsen.

Ook zijn er een aantal attractieparken in kerstsfeer geopend en zijn er nog vele andere uitjes die voor een verrassend dagje uit op tweede kerstdag kunnen zorgen. Bekijk hieronder wat je allemaal kunt doen.

1. In de sfeer van Kerst blijven

In de sfeer van Kerst blijven
Wil je in de sfeer van kerst blijven met het Bijbelverhaal van de geboorte van Jezus? Dan je routes afleggen langs kerststallen door diverse dorpen. Al wandelend, fietsend of zelfs vanuit de auto kun je de kersttaferelen bij mensen in de tuin bewonderen. Dit kan bijvoorbeeld bij de Kerststallenroute Baarn en de Kribkesroute Meijel. De grootste Kerststallenroute is de Kribkesroute Liempde.

Daarnaast kun je ook de Grootste Kerststal van Leiden bezoeken in de St. Josephkerk. De Mooiste kerststal van Nederland bevindt zich in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Hier vind je honderden eeuwenoude, handgemaakte kerststalfiguren die samen een betoverende stad in miniatuur vormen. In Veldhoven kun je tijdens de kerstdagen de Levende kerststal Zeelst bezoeken met een echt kindje Jezus!

In het mooie stadje Elburg kun je Zandverhalen bezoeken met bijbelverhalen uitgebeeld in zand. Hier is een speciale kerstexpositie 'Kerst is het wonder niet!?'. Bij Museumpark Orientalis vier je de winter tijdens Feest van Licht, met allerlei leuke activiteiten voor de hele familie! Verwonder je over de uitgelichte natuur en ontdek onderweg de vele activiteiten die kerstmis in een nieuw perspectief zetten.

2. Lekker naar buiten

Heb je zin om even een frisse neus te halen op tweede Kerstdag? Dan kun je een meedoen aan de Kerstwandeling Bakkeveen of de Kerstwandeltocht Wieringen met verschillende afstanden. Of stap op de Fatmax step tijdens de kerstchallenge en volg een mooie route door de natuur.

Schaatspret
Ook kun je op diverse plekken buiten schaatsen. In hartje Amsterdam met het Rijksmuseum als decor biedt Ice* Amsterdam volop schaatsplezier. Of in Gouda waar je op een 200 meter lange baan kunt schaatsen rond het oude Stadhuis. Bij het Nederlands Openluchtmuseum kun je naast het schaatsen bijzondere (winter)verhalen ontdekken op de vele historische locaties en ervaren hoe de winters van vroeger waren.

3. Licht in deze donkere dagen

Licht in deze donkere dagen
Tijdens deze donkere wintermaanden kunnen we wel wat licht gebruiken.
Met lichtsculpturen of lichtprojecties, wordt je meegenomen in een magisch schouwspel van licht. Op tweede Kerstdag kun je bij Light Nights - AquaLuna in Ouwehands Dierenpark, Amsterdam Light Festival en China Lights Emmen lichtsculpturen of projecties bewonderen.

4. Attractieparken in kerstsfeer met leuk entertainment

Attractieparken in kerstsfeer met leuk entertainment
Tijdens Sprookjeswinterland is het hele sprookjespark in Enkhuizen prachtig versierd met vele winterse verrassingen voor kinderen. Ook kun je in de Winter Efteling en tijdens Winter Feelings in attractiepark Toverland genieten van een dagje uit in een betoverende sfeer. Voor het eerst organiseert Walibi Holland hét nieuwe winterevenement Bright Nights die op tweede Kerstdag de deuren opent.

Geen attractiepark, maar wel volop leuke attracties, zowel binnen als buiten én veel entertainment! In de RAI Amsterdam is Het Amsterdamse Winterparadijs volop winters plezier voor jong én oud.

In Attractiepark Toverland komen vier nieuwe attracties
Oerol Festival vaart een nieuwe koers in 2023
Beeld & Geluid opent nieuw mediamuseum op 11 februari 2023
10 Verrassende Festivals in januari 2023