Inloggen

Wat te doen op tweede Kerstdag?

Wil je op Tweede Kerstdag er lekker op uit? Deze uitjes kun je op 26 december 2023 bezoeken.

Er zijn volop leuke uitjes om in de echte sfeer van Kerst te blijven. Wil je liever iets actiefs doen in de buitenlucht? Dan zijn er diverse plekken waar je lekker kunt schaatsen.

Ook zijn er een aantal attractieparken in kerstsfeer geopend en zijn er nog vele andere uitjes die voor een verrassend dagje uit op tweede kerstdag kunnen zorgen. Bekijk hieronder wat je allemaal kunt doen.

1. In de sfeer van Kerst blijven

In de sfeer van Kerst blijven
Wil je in de sfeer van kerst blijven met het Bijbelverhaal van de geboorte van Jezus? Dan je routes afleggen langs kerststallen door diverse dorpen. Al wandelend, fietsend of zelfs vanuit de auto kun je de kersttaferelen bij mensen in de tuin bewonderen. Dit kan bijvoorbeeld bij de Kerststallenroute Baarn en de Kribkesroute Meijel. De grootste Kerststallenroute is de Kribkesroute Liempde.

De Mooiste kerststal van Nederland bevindt zich in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Hier vind je honderden eeuwenoude, handgemaakte kerststalfiguren die samen een betoverende stad in miniatuur vormen.

Of maak een bijzondere wandeling door het Zandenbos in Nunspeet. De Gloei-Lichtjeswandeling biedt heel veel lichtjes, is een tikkeltje mysterieus en soms idyllisch, verrassend en dat allemaal met een warm onthaal.

2. Lekker naar buiten en schaatsen maar

Op diverse plekken kun je buiten schaatsen. In het historische centrum van Leiden kun je weer schaatsen op de Drijvende IJsbaan. De ijsbaan ligt op op een prachtige locatie op de Nieuwe Rijn met feestverlichting. IJspret beleef je ook op de sfeervol aangeklede ijsbaan op de Oude Markt in Enschede of op de Cool Event Schaatsbaan Scheveningen.

3. Licht in deze donkere dagen

Licht in deze donkere dagen
Tijdens deze donkere wintermaanden kunnen we wel wat licht gebruiken.
Met lichtsculpturen of lichtprojecties, wordt je meegenomen in een magisch schouwspel van licht. Op tweede Kerstdag kun je bij Light Nights in Ouwehands Dierenpark, Amsterdam Light Festival en Light Safari in Beekse Bergen lichtsculpturen of projecties bewonderen. Ook is er een nieuwe winterattractie in Eindhoven: lichtpark Lumina.

4. Attractieparken in kerstsfeer met leuk entertainment

Attractieparken in kerstsfeer met leuk entertainment
Tijdens Sprookjeswinterland is het hele sprookjespark in Enkhuizen prachtig versierd met vele winterse verrassingen voor kinderen. Ook kun je in de Winter Efteling en tijdens Winter Feelings in attractiepark Toverland genieten van een dagje uit in een betoverende sfeer.

Geen attractiepark, maar wel volop leuke attracties, zowel binnen als buiten én veel entertainment! In de RAI Amsterdam is Het Amsterdamse Winterparadijs volop winters plezier voor jong én oud. In Den Bosch is er voor het eerst De Brabantse Winterparade. Een ideaal gezinsuitje voor alle leeftijden.

5. Nog veel meer uitjes op tweede kerstdag

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke uitjes te bezoeken voor een sfeervol dagje uit op 26 december. Hierbij nog een aantal leuke tips:
Het Kersthuis
Kerstvakantie vol verhalen op Loevestein
Zuiderzeelicht
Nederlands IJsbeelden Festival
Knusse Kerstvakantie in het Zaans Museum
Kerstkasteel de Haar
Kerst in MergelRijk
WinterDroom in de Orchideeën Hoeve
Kerst Expres

Ook op 25 december zijn er allerlei uitjes en activiteiten open. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Dit is er te doen op eerste Kerstdag.

De leukste Klimparken in Nederland
Kunstroutes en Atelierroutes in maart - april 2024
10 x Festivals in april 2024
Kaartverkoop Central Park Festival van start
Toon de nieuwste thema's »