Inloggen

10 Dagje Uit Tips voor jouw Pinksterweekend

Links: Jazz in DuketownRechts: paardenerfgoed.nl
Pinksteren staat voor de deur en dat betekent een lekker lang weekend. Er zijn volop leuke meerdaagse evenementen, festivals en uitjes om dit Pinsterweekend te bezoeken.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken om er lekker op uit te gaan? We hebben 10 leuke tips voor een dagje weg met Pinksteren voor je op een rijtje gezet.

1. Jazz in Duketown

Jazz in Duketown
Het grootste gratis jazzfestival van Nederland, met meer dan 100.000 bezoekers per jaar is weer te vinden in Den Bosch. Op de diverse podia in de binnenstad treden nationaal en internationaal bekende muzikanten op.
17 t/m 19 mei 2024 | Den Bosch (Noord-Brabant)

2. Paard & Erfgoed

Paard en Erfgoed is een plattelandsfeest en een stijlvol paardenevenement met fair voor een ieder die van het buitenleven houdt. Er is een indrukwekkend continu programma met paardenshows en hondenshows, schapendrijven, roofvogelshows en meer.
19 en 20 mei 2024 | Frederiksoord (Drenthe)

3. Barrel Food Truck Fest

Barrel Food Truck Fest
Barrel Food Truck Fest is een evenement waar je je hart kunt ophalen aan verrukkelijk streetfood, overheerlijke drankjes, lekkere beats en nog veel meer. Barrel is Gratis toegankelijk.
17 t/m 20 mei 2024 | Emmen (Drenthe)

Deze foodfestivals zijn er in mei

4. Beleef Teylingen Handel & Ambacht

Beleef Teylingen Handel & Ambacht
Bekijk het ambachtelijke leven van vroeger bij de Ruïne van Teylingen. De kampementen en ambachtslieden laten je het ambachtelijke alledaagse leven zien van verschillende periodes maar met name van de middeleeuwen.
19 en 20 mei 2024 | Voorhout (Zuid-Holland)

5. Kunstfestival Makkum Art

Geniet van hoogwaardige kunst van 75 kunstenaars op bijzondere locaties in en rond Makkum, die normaal gesproken alleen van de buitenkant gezien worden. Ontmoet de kunstenaars, zij vertellen graag over hun werk.
18 t/m 20 mei 2024 | Makkum (Friesland)

6. Pasar Malam Asia

In het Pinksterweekend naar Indonesië? Pasar Malam Asia keert groter terug dan ooit tevoren met een 4-daagse editie in Kardinge Groningen! Proef, geniet en beleef deze grote sfeervolle Aziatische markt.
17 t/m 20 mei 2024 | Groningen (Groningen)

7. Hoppaaa foodtruckfestival Hilversum

Hoppaaa foodtruckfestival Hilversum
Het Hoppaaa! foodtruckfestival komt naar Hilversum tijdens Pinksteren! Schuif aan op het grootste terras en geniet volop. Borrelplanken, de Wijnclub, foodtrucks, Silent Disco, Live muziek, muzikale bingo, nog meer foodtrucks, shared dining, lang tafelen, schminken enzovoorts.
18 t/m 20 mei 2024 | Hilversum (Noord-Holland)

Bekijk meer foodtruck festivals in mei

Blijf op de hoogte

Wekelijks per e-mail op de hoogte blijven van de leukste uittips? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

Ongeldig e-mailadres

8. Vikingfest

Ben jij klaar voor Vikingfest? Met Pinksteren komen er honderden Vikingen naar het preHistorisch Dorp! Ontmoet handelaren, vechters, ambachtslieden en complete Vikinggezinnen.
18 t/m 20 mei 2024 | Eindhoven (Noord-Brabant)

9. KunstenLandschap Kunstroute

Fiets of wandel langs fraaie kunst(werken) rondom Roombeek en Lonneker. Langs de landschappelijke routes presenteren 39 bekende en minder bekende kunstenaars uit binnen- en buitenland hun kunst(werken) van uiteenlopende aard.
18 t/m 20 mei 2024 | Lonneker (Overijssel)

10. De Sluisdagen

De Sluisdagen
Beleef Pinksteren aan het water tijdens De Sluisdagen. In de haven van Dieverbrug ca 30 historische schepen die het bekijken waard zijn. De Pinksterdagen worden gevuld met o.a. Live muziek, markten etc.
19 en 20 mei 2024 | Dieverbrug (Drenthe)

Bekijk ook 10 x Pinkstermarkten en -fairs

11. Veel meer Pinksteruitjes

Uiteraard vinden er nog veel meer leuke evenementen plaats tijdens Pinksteren. Bezoek je liever een festival, autocross, wandeltocht, kunstroute, enz. Het kan allemaal. Bekijk de evenementen op zondag 19 mei en maandag 20 mei 2024.

Bekijk ook:
- Wat te doen op 1e Pinksterdag?
- Wat te doen op 2e Pinksterdag?
- De leukste kinderactiviteiten met Pinksteren
- Bezoek een Pinkstermarkt of fair tijdens Pinksteren
- 10 x festivals met Pinksteren

Bierfestivals en Bierevenementen in mei juni en juli 2024
Bierfestival Brew at theZoo keert terug naar Beekse Bergen
De leukste uitjes voor treinliefhebbers
De leukste fairs en markten in juni 2024
Toon de nieuwste thema's »